A vásárlók értékelése alapján 2023-ban 9. alkalommal lettünk Magyarország legjobb internetes könyváruháza.

Ország Boltja 2023 Minőségi díj Szórakozás és kikapcsolódás kategória I. Helyezett

Hollywood magyar szemmel

Alcím Az Oscar-díj, a stúdiók, a sztárok, és a magyarok, akik az egészet kitalálták
Szerző Bokor Pál
Hollywood magyar szemmel

Hollywood magyar szemmel

Alcím Az Oscar-díj, a stúdiók, a sztárok, és a magyarok, akik az egészet kitalálták
Szerző Bokor Pál
Kötésmód:
kemény kötés
Kiadás éve:
2014
ISBN:
9786155332586
Kiadó:
Atlantic Press Kiadó
Nyelv:
magyar
Oldalszám:
432
Tömeg
500 g/db

Kik voltak Hollywood magyar alapítói, miért éppen zsidó származású, jóképességű, de tanulatlan magyar üzletemberek találták ki és építették fel az amerikai filmbirodalmat? Miként abszolválta a foghúzást tolcsvai szatócsboltjában WIlliam Fox édesapja? Hogyan került bajba a harmincas években maga William Fox, akit a nagy Upton Sinclair könyve sem tudott megóvni a börtöntől. Hogyan lett Oscar-díj a neve az amerikai filmakadémia díjának? Kik voltak a magyar Oscar-díjasok, akiknek száma már régen meghaladta a magyar Nobel-díjasokét? Miért nem vette át az aranyozott szobrocskát Dustin Hoffman? Ki volt az a hollywoodi producer, akinél Tom Cruise gyakran előszobázott? És kik voltak a legendás Új-Hollywood rendező óriásai?

Lebilincselő filmtörténeti sztorik sokaságát gyűjtötte egybe, állította időrendbe és rendszerbe, toldotta meg saját hazai kutatásainak eredményeivel a szerző. Hollywood-sorozatának harmadik, napjainkig terjedően kiegészített kiadásából az olvasó megtudhatja hogyan és miért találta ki Louis B. Mayer az Oscar-díjat. Hogyan keletkezett egy véletlennek köszönhetően Elizabeth Taylor egymillió dolláros gázsija, amelyet évtizedekkel később - már nem véletlenül - Joe Eszterhas első egymillió dolláros forgatókönyvírói honoráriuma követett. Részletesen körüljárja a szerző azt a mindenkit birizgáló kérdést is, hogy lehet-e pénzzel, befolyással, trükközéssel Oscar-díjat szerezni.

A kötet első része az Oscar-díj történetéről és díjazottjairól szól, a némafilmek korszakától egészen Matthew McConaughey-ig. A második rész a legnagyobb filmklasszikusokat- és sikerfilmeket létrehozó stúdiókat mutatja be, melyek ma is a Ricséről 14 évesen emigrált Adolph Zukor munkarendje szerint működnek. A harmadik pedig magukat a sztárokat hozza emberközelbe, kezdve a Fox által kiötlött sztárrendszer első csillagával, akit Theda Barának hívtak, a némafilmes Putty Liával és Bánki Vilmával. Ők valamikor ugyanolyan népszerűségnek örvendtek a filmrajongók világában, mint később Marilyn Monroe vagy napjainkban Angelina Jolie és Sandra Bullock.

28%
5 000 Ft
3 600 Ft
Kezdete: 2024.04.23   Visszavonásig érvényes!
Összehasonlítás
Könyvespolcra teszem.
Ajánlom
Nyomtat
Várható szállítási idő: 2-4 munkanap

Adatok

Szerző:
Bokor Pál
Alcím:
Az Oscar-díj, a stúdiók, a sztárok, és a magyarok, akik az egészet kitalálták
Várható szállítási idő:
2-4 munkanap

A szerző további könyvei

28%
1 690 Ft
1 217 Ft
28%
6 990 Ft
5 033 Ft
28%
4 390 Ft
3 161 Ft
28%
4 800 Ft
3 456 Ft

Vélemények

Legyen Ön az első, aki véleményt ír!

AZ ÖN ÁLTAL MEGTEKINTETT KÖNYVEK