Új Jelszó

Hírlevél

Könyv Kategóriák

Könyv RészletekJankovich Ferenc: Dunántúli végeken I. - Hulló csillagok

-25%
Jankovich Ferenc: Dunántúli végeken I. - Hulló csillagok
Fő kategória >Regény >Történelmi
2 999 Ft
Akció: 2 249 Ft2249
Kezdete: 2018.01.31   Visszavonásig érvényes!

A török időket megelevenítő regénytrilógiájában Jankovich Ferenc több mint száz év eseményeit dolgozta fel: az 1550-es évek végétől 1664-ig.
A történelmi hitelességre törekvő, izgalmas, romantikus fordulatokban bővelkedő regényekben nemcsak a kor kiemelkedő hadvezéreinek, legendás "törökverőinek" harcai elevenednek meg, hanem megismerheti az olvasó a végvári katonák, a falvakban nyomorgó, töröknek, német zsoldosnak, haramiáknak kiszolgáltatott egyszerű nép életét is.
A korszak mindmegannyi jellegzetessége helyet kap a történetekben: a végvári vitézek hétköznapjai, hadiportyák, cselvetések izgalmas megjelenítése, az akkori kémek, a pribékek "munkálkodása", a hadi kótyavetyék, a vásárok leírása, de a végvárakban élő főúri családok élete sem marad ki a cselekményből. A szerelmi történeteket - főúri családok és szegény emberek magánéletét egyaránt - élénk színekkel festi a szerző. A regényeknek igazi korabeli levegője van, az író a jellemző adatok és tények, a szokások, a tárgyi világ hitelt adó gazdagságát vonultatja fel.

 • Várható szállítási idő
  1-3 munkanap
  Nyelv
  magyar
  ISBN
  9789632672816
  Kiadó
  Lazi Könyvkiadó
  Kiadás éve
  2015
  Oldalszám
  336
  Kötésmód
  kemény kötés
  Tömeg
  472 g/db
Webáruház készítés