A vásárlók értékelése alapján 2016-ban Magyarország legjobb internetes áruháza, az Ország Boltja lettünk.

Új Könyvek

Janus Pannonius

Szerző Búzás Huba
Janus Pannonius

Janus Pannonius

Szerző Búzás Huba
Kötésmód:
puha kötés
Kiadás éve:
2022
ISBN:
9786156180360
Kiadó:
Cédrus Művészeti Alapítvány
Nyelv:
magyar
Oldalszám:
126
Tömeg
230 g/db

Búzás Huba Janus Pannonius című lélektani drámája a magyar történelmi drámák XX. századi családjába tartozik ugyan, de modern történelem-szemléletével immár XXI. századi reinkarnáció: napjaink gondjaiba hasító mű.

Az Ég Föld Emberek című lírai eposztrilógia szerzőjeként ismert alkotó ezúttal a magyar poézis első, európai hírnévre jutott alakjának állít irodalmi emléket. Mindezt lírával átitatott gyönyörű, archaikus magyarsággal teszi és álmodja leendő színpadokra. E pompás könyvdráma a nagy humanista poéta - a latinul író, egykori pécsi püspök, Mátyás király diplomatája - életének tragikumát jeleníti meg feltámasztó empátiával, tölti meg élettel, szenvedéllyel, történelmi és emberi hitelességgel. A XV. század eseményeit a maguk nyerseségében idézi, tárja föl, látva és láttatva a humanista szellem és a hatalom nyílt vagy palástolt ütközeteit. Melynek során a kor - történelemből ismert - alakjai a dráma lapjain visszanyerik eleven valójukat.

Megrendítő megtisztulás átélnünk a mű címadó hősének harcait, majd részvétet keltő bukását. Sorsában benne rejlik az újabb évszázadok humanista emberideáljának korokon átívelő története.

27%
2 000 Ft
1 458 Ft
Kezdete: 2023.03.04   Visszavonásig érvényes!
Összehasonlítás
Könyvespolcra teszem.
Ajánlom
Nyomtat
Várható szállítási idő: 2-4 munkanap

Adatok

Szerző:
Búzás Huba
Várható szállítási idő:
2-4 munkanap

A szerző további könyvei

Vélemények

Legyen Ön az első, aki véleményt ír!

AZ ÖN ÁLTAL MEGTEKINTETT KÖNYVEK