Új Jelszó

Hírlevél

Könyv Kategóriák

Könyv RészletekJohn Kampfner: Gazdagok - A pénz, a siker és a hatalom 2000 éves története

-25%
John Kampfner: Gazdagok - A pénz, a siker és a hatalom 2000 éves története
Fő kategória >Gazdaság, üzlet >Közgazdaságtudomány
4 490 Ft
Akció: 3 368 Ft3368
Kezdete: 2018.01.31   Visszavonásig érvényes!

Ez a könyv az afrikai királyok és spanyol hódítók legendás gazdagságától a mai olajsejkek, internetcézárok és oligarchák mesés vagyonáig, kétezer év leggazdagabbjainak hiteles portréját és élettörténetét tárja elénk.

A vagyon és a hatalom kéz a kézben jár: a világ gazdasági és politikai életét szinte mindig a szupergazdagok egy maroknyi csoportja uralja. Hogy miképpen gazdagodtak meg rátermettségük, szerencséjük vagy kíméletlen rámenősségük révén , teljesen érdektelenné válik, mihelyst följutottak a csúcsra.
A birtokolni kívánt javak persze változtak az idők során, a rabszolgák, ágyasok, aranykincsek és kastélyok helyére immár a magánrepülőgépek, nyaralószigetek és futballklubok léptek. A felsőbb körökbe vágyó milliárdosok ugyanakkor gyakran éltek filantróp gesztusokkal, szívesen támogatták a művészeteket és a kultúrát, hogy ezzel rangot szerezzenek és növeljék társadalmi népszerűségüket.
Gates, Buffett és a Facebook-alapító Zuckerberg 2010-ben aláírta az Adományozási Ígéretet, amely arra kötelezi őket, hogy vagyonuk felét jótékony célra fordítsák. 2014 elején a világ 122 leggazdagabb embere csatlakozott a kezdeményezéshez. Ezek szerint korunk szupergazdagjai tanultak a régebbi korok híres milliomosai által elkövetett hibákból?
Ki-ki döntse el, mire a könyv végére ér.

 • Várható szállítási idő
  1-3 munkanap
  Nyelv
  magyar
  ISBN
  9786155283826
  Kiadó
  Partvonal Kiadó
  Kiadás éve
  2016
  Oldalszám
  612
  Kötésmód
  puha kötés
  Tömeg
  620 g/db
Webáruház készítés