Hírlevél

Könyv Kategóriák

Könyv RészletekJulian Guthrie: Építsünk űrhajót! - A privát űrhajózás és a kereskedelmi űrutazás születésének hihetetlen története

-25%
Julian Guthrie: Építsünk űrhajót! - A privát űrhajózás és a kereskedelmi űrutazás születésének hihetetlen története
4 500 Ft
Akció: 3 355 Ft
Kezdete: 2019.08.19   Visszavonásig érvényes!

Egyedül, egy spártai fekete pilótafülkében Mike Melvill tesztpilóta az űr felé száguldott. Nyolcvan másodperce volt, hogy átlépje a hangsebességet, és elinduljon a célpont felé, amit eddig még egyetlen civil pilóta sem ért el. 
Talán nem is tér vissza élve. Ha mégis, történelmet fog írni mint a világ első civil űrhajósa.

Ez a repülés egy olyan verseny eredménye volt, amit Peter Diamandis álmodott meg. Víziója szerint az új űrversenyben kis csapatoknak kellene elérniük azt, 
amire azelőtt csak a világ nagy kormányai voltak képesek. 
Amikor rádöbbent, hogy a NASA leépíti az emberes űrhajózást, nekifogott, hogy megteremtse a privát űrhajózás feltételeit. Ehhez a repülés aranykorából merített inspirációt. Charles Lindbergh azért tette meg a repülőutat Európába, hogy megnyerjen egy 25 000 dolláros díjat. Ez az út Lindberghet a világ leghíresebb emberévé tette, és felpezsdítette a repülési iparágat. Miért ne lehetne ugyanezt megcsinálni az űrhajózással? - gondolta Diamandis.

A lövedék alakú Space Ship One rakétarepülőt megépítő, és a 10 millió dolláros díjért induló többi csapat története egy rendkívüli történet a lehetetlenről, ami megvalósult. 
Végül, ahogy Diamandis megálmodta, az eredmény nemcsak egy csapat győzelme lett, hanem egy új iparág és egy új korszak alapja is.

 • Várható szállítási idő
  1-3 munkanap
  Nyelv
  magyar
  ISBN
  9789632521015
  Kiadó
  Akkord Könyvkiadó
  Kiadás éve
  2018
  Oldalszám
  396
  Kötésmód
  kemény kötés
  Tömeg
  796 g/db