Hírlevél

Könyv Kategóriák

Könyv RészletekKaffka Margit: Az üvegkisasszony és más elbeszélések

-25%
Kaffka Margit: Az üvegkisasszony és más elbeszélések
3 290 Ft
Akció: 2 465 Ft
Kezdete: 2019.10.03   Visszavonásig érvényes!

Kaffka Margit életművét az elbeszélései teszik teljessé. A Női remekírók sorozat hatodik kötetében szereplő elbeszélésekből árad a humor, az irónia és az érzelmesség. A gyermeki és a női lélek mélységes megértésében a 20. századi "nagyon-nagy író-asszony"-nak - Ady Endre kifejezése - talán nincs is párja a magyar irodalomban.
Témáinak tudatos választásához jól ismert és kiismert karakterek megrajzolása párosul, a múlt század eleji, öntudatos nőtípustól az alázatos szolgalélekig, a napjainkban is érvényes női dilemmák remek érzékeltetésével. Például az Este című novella egyéjszakás drámájában az úrikisasszonyról, aki vőlegénye félrelépéséről megbizonyosodva, meghökkentő sebességgel békül meg sorsával, bemutatva az asszonyi önfeladásra épülő, korlátok közt vergődő polgári házasság természetrajzát.
Szófaragásban, telitalálatos jelzőkben, sziporkázó hasonlatokban példátlanul gazdag szövege, az általa leírt ,,...ritmusos, megtalált, kielégülést okozó mondatok" okán Kaffka Margit sztorijait olvasni érzéki és intellektuális élmény egyaránt.

 • Várható szállítási idő
  1-3 munkanap
  Nyelv
  magyar
  ISBN
  9786155693830
  Kiadó
  Atlantic Press
  Kiadás éve
  2019
  Oldalszám
  374
  Kötésmód
  puha kötés
  Tömeg
  354 g/db