Itt az ideje, hogy a tányér mellé száműzött kenyeret visszahelyezzük az őt megillető helyre: az asztal közepére. A kenyérsütés alapjait nem nagy kunszt elsajátítani - tényleg csak pár egyszerű hozzávalót kell összekeverni -, ám igazán jól csinálni művészet. Aggodalomra semmi ok, bárki elsajátíthatja a kenyérsütés fortélyait, mivel Paul Hollywood ebben a könyvében lépésről lépésre, fotók segítségével mutatja be a tennivalókat. Nemcsak kenyér-, hanem egyéb recepteket, sütéssel kapcsolatos trükköket és egy csomó tippet is ad a világhírű sztárszakács. A könyvben található kenyér- és kísérőreceptek segítségével az egyszerű hozzávalókból a legfinomabb ételeket alkothatjuk meg, az előételtől a salátákon és a főételeken keresztül egészen a desszertekig. Ez a könyv tehát nem csupán magáról a sütésről szól, hanem a komplett étkezésről.