A vásárlók értékelése alapján 2023-ban 9. alkalommal lettünk Magyarország legjobb internetes könyváruháza.

Ország Boltja 2023 Minőségi díj Szórakozás és kikapcsolódás kategória I. Helyezett

Kérdések és válaszok Budapestről

Szerző Ignácz Károly
Kérdések és válaszok Budapestről

Kérdések és válaszok Budapestről

Szerző Ignácz Károly
Kötésmód:
puha kötés
Kiadás éve:
2024
ISBN:
9789633385364
Kiadó:
Napvilág Kiadó
Nyelv:
magyar
Oldalszám:
218
Tömeg
216 g/db

Mitől bűzlött a városegyesítés? Sertésfőváros? Hogyan változtatták meg a piaci kofákat a vásárcsarnokok? Bűnös városból keresztény Budapest? A templomtól vagy iskolától hány méterre működhetett bordélyház? Gyorsan bekapni valamit? Mit ültök a kávéházban? Milyen a fővárosi alvilág? Mikor volt az első fegyveres bankrablás a fővárosban? Mi zavarta meg a temetők csendjét? Merre vonult a tömeg Budapesten? Autók vagy kerékpárok használták a Margit hidat az 1929-es reggeleken? Hol állt a Manci és a Böske híd? Hogyan lett Csepel tengerhajózási kikötő? Megérni a budapesti olimpiát? Megszáll Budapesten? Melyik tér égett "45 vad telén"? Hol rejtőzik az atombombabiztos bunker? Nagy-Budapest a kommunisták megalomán találmánya volt? Hol laktak a "panelprolik"? Szomszédok és Barátok közt? Ipar a város szélén? Van élet a fővároson kívül?

Ahogy a 150 éves Budapest utcáin sétálva és nézelődve lépten-nyomon beleütközünk a város múltjának különböző emlékeibe, úgy e kötetet - folyamatosan vagy véletlen sorrendben - olvasva kerülnek elő a nagyvárosi élet, a közlekedés, a térhasználat, a kultúra, a reprezentáció, a gazdaság, a közélet vagy egyes városrészek történetének kérdései. A szakszerű, közérthető és rövid válaszokat történész szerzőink adják meg.

Felvillantunk már elfeledett, de érdekes történeteket; a nagyvárosi fejlődéssel járó, még ma is aktuális kihívásokat és arra adott régi-új válaszokat; olyan hosszabb távú folyamatokat, amelyek meghatározták és a mai napig befolyásolják Budapest és a benne, illetve körülötte lakók életét.

A kötet szerzői: Bódy Zsombor, Feitl István, Fónagy Zoltán, Holló Szilvia Andrea, Ignácz Károly, Maczó Balázs, Perényi Roland, Saly Noémi, Szeibert-Erdős András, Takács Róbert

22%
2 900 Ft
2 248 Ft
Kezdete: 2024.04.30   Visszavonásig érvényes!
Összehasonlítás
Könyvespolcra teszem.
Ajánlom
Nyomtat
Várható szállítási idő: 2-4 munkanap

Adatok

Szerző:
Ignácz Károly
Várható szállítási idő:
2-4 munkanap

Vélemények

Legyen Ön az első, aki véleményt ír!

AZ ÖN ÁLTAL MEGTEKINTETT KÖNYVEK