A vásárlók értékelése alapján 2016-ban Magyarország legjobb internetes áruháza, az Ország Boltja lettünk.

Új Könyvek

Kérdések és válaszok - Magyarország a II. világháborúban

Kérdések és válaszok - Magyarország a II. világháborúban

Kérdések és válaszok - Magyarország a II. világháborúban

Kötésmód:
puha kötés
Kiadás éve:
2022
ISBN:
9789633384787
Kiadó:
Napvilág Kiadó
Nyelv:
magyar
Oldalszám:
232
Tömeg
202 g/db

Mikor volt a második világháború? Meg lehetett tagadni a katonáskodást? Miért az USA-nak, és miért nem Romániának üzentünk hadat? A béke szigete volt Magyarország 1944-ig? Vetítettek amerikai filmeket a magyar mozikban? Volt etnikai tisztogatás Észak-Erdélyben? Hol vadászott medvére Horthy a háború alatt? Ki és mit tudhatott a holokausztról Magyarországon? Miért nem állt ellen Magyarország a német megszállásnak? Volt zsidó ellenállás? Voltak Magyarországon partizánok? Hogyan üzent a front? Működött gázkamra Magyarországon? Az oroszok már a spájzban vannak? Őrült volt-e Szálasi? Felszabadítás vagy megszállás? Hány magyar áldozata volt a háborúnak?
Kötetünkbe mintegy száz kérdésre válaszolva gyűjtöttük össze, amit Magyarország második világháborús szerepvállalásáról tudni érdemes. A válaszokból megismerhető a magyar revízió, a legfontosabb politikai és hadiesemények, a magyar honvédség részvétele, a hátország és a front mindennapjai, a holokauszt, a háborút kísérő erőszak, Magyarország német és szovjet megszállása, a világháborús vereség okai és következményei.
Kötetünk arra törekszik, hogy a témával kapcsolatban leggyakrabban felmerülő kérdésekre szakszerű, közérthető és rövid választ adjon. Számos tévhitet megcáfolunk és igyekszünk a leegyszerűsítő, illetve egyoldalú értelmezések helyett hűen és a szélesebb összefüggésekbe ágyazva bemutatni Magyarország történetének egyik legtragikusabb fejezetét.

26%
2 900 Ft
2 146 Ft
Kezdete: 2023.05.26   Visszavonásig érvényes!
Összehasonlítás
Könyvespolcra teszem.
Ajánlom
Nyomtat
Várható szállítási idő: 2-4 munkanap

Adatok

Várható szállítási idő:
2-4 munkanap

Vélemények

Legyen Ön az első, aki véleményt ír!

AZ ÖN ÁLTAL MEGTEKINTETT KÖNYVEK