Az első három Kilófaló kötet után kérdezhetjük, mi jöhet még? Sütemények, gyors édességek, eltevés, befőzés, karácsonyi asztal, van még folytatás? Még szép, főleg, ha ismerjük Szoó Judit konyhai fortélyait. Most a boltban kapható ínyencségek keltették fel a figyelmét. Hisz finomak, tehát jó lenne megenni őket, de nem lehet, mert ha a kilóktól nem is kell félni, a tartósítószer sem egészséges. Gondolt hát egyet, és a régi, megszokott ízeket, melyekhez eddig csak a vásárló körútjainkon juthattunk hozzá, addig-addig varriálta, amíg a konyhába nem varázsolta. Nézzük hát az eredményt: löncshús, sajt, krémtúró, hurka-kolbász, csokik, pillecukor, töpörtyűs pogácsa, császármorzsa... Vigyázat, a könyv olvasása éhséget okoz! Kilófaló ételek esetén viszont élvezettel ehetünk, mert sem a kalóriáktól, sem a szénhidrátoktól nem kell tartanunk! "Három gyerekes anyaként sok-sok időt töltöttem süteménysütéssel, de férjem cukorbetegsége megtorpantott. Ekkor bukkantam a könyveidre. Örömmel írhatom, hogy nem csak a fogyni vágyók megmentője vagy! Az ételek elkészítésekor szigorúan ellenőriztem a vércukorszintet, és az eredmény magáért beszélt: 2dl kávé pici tejjel és 2 szelet kilófaló piskóta nyírfacukros krémmel, növényi tejszínnel nem emelte a vércukrot 1 óra múlva sem 5,5 fölé! Ezután is ellenőrizni fogom a vércukorszintre gyakorolt hatását a férjemen, orvos vagyok, így félhivatalos is lesz a dolog. A 2-es típusú időskori cukorbetegség legfőbb oka a fehércukor és a fehérliszt fogyasztása, amelyekről ilyenkor már nehéz lemondani, a receptjeidnek köszönhetően viszont oldódik az ételektől való félelem. Nagyon örülök, Dr. Magvasi Zsuzsanna"