Új Jelszó

Hírlevél

Könyv Kategóriák

Könyv RészletekKim Leine: A Végtelen-fjord prófétái

-25%
Kim Leine: A Végtelen-fjord prófétái
Fő kategória >Regény >Szépirodalmi
3 950 Ft
Akció: 2 963 Ft2963
Kezdete: 2018.01.31   Visszavonásig érvényes!

1793-ban járunk. Morten Falck, az ambiciózus fiatalember súlyos döntést hoz: ahelyett, hogy a civilizált Dániában maradna, és menyasszonyával egy nyugodt vidéki falu lelkésze lenne, elhagyja a lányt, és Grönland szigetére utazik missziós tevékenységet folytatni.
A keresztény hitre tért grönlandiak lázonganak, vezetőjük Habakuk, a próféta. Habakuk feleségének látomásait követve a Végtelen-fjordba költöznek, ahol virágzó telepet hoznak létre. Falck azt az utasítást kapja feljebbvalóitól, hogy térítse jobb belátásra az eretnekeket - ha kell, erőszakkal. Eközben felbukkan egy rejtélyes asszony, aki a szomszéd telep baljós titkokkal övezett misszionáriusától érkezett, s a helyi nők ösztönösen gyűlölni kezdik.
Morten Falck dán és grönlandi asszonyok, vezetők, barátok, kötelességek között őrlődik, s emellett megpróbál önmaga és az egyház mércéinek is megfelelni. A lehetetlen vállalás hamar tragédiákba torkollik.

Leine felkavaróan szuggesztív, a legapróbb részletekig hiteles műve lenyűgöző szereplőgárdát mozgatva járja körül az én és a külvilág kapcsolatának kérdését, olyan helyszínt és időt választva, mely a végletekig élezi a problémát.
Északi Tanács Irodalmi Díja, 2013
Lenyűgöző eposz az elnyomásról és a lázadásról, antikolonialista, vadul burjánzó mű az emberről: testről és lélekről. -(Az Északi Tanács indoklásából)

 • Várható szállítási idő
  1-3 munkanap
  Nyelv
  magyar
  ISBN
  9789632445076
  Kiadó
  Scolar Kiadó
  Kiadás éve
  2014
  Oldalszám
  557
  Kötésmód
  puha kötés
  Tömeg
  510 g/db
Webáruház készítés