A vásárlók értékelése alapján 2022-ben 8. alkalommal lettünk Magyarország legjobb internetes könyváruháza.

Kolbe - A szeplőtelen lovagja

Alcím Válogatás Szent Maximilian Kolbe írásaiból
Kolbe - A szeplőtelen lovagja

Kolbe - A szeplőtelen lovagja

Alcím Válogatás Szent Maximilian Kolbe írásaiból
Kötésmód:
puha kötés
Kiadás éve:
2019
ISBN:
9786158018272
Kiadó:
Etalon Film KFT
Nyelv:
magyar
Oldalszám:
203
Tömeg
226 g/db

Szent Maximilian Kolbe, a német fogolytáborban meghalt lengyel ferences rendi minorita szerzetes mondta: "Az a szent, akinek a környezetében az emberek szentté válnak!" Világunkban oly gyakran ítélkeznek az emberek és egykettőre elengedik egymás kezét, ádáz ellenségé válva. Sajnos a egyszerű ítélkezni, ez a gonosz lélek kikövezett útja, de tudnunk kell, hogy ez az út a pokolba vezet!

A mi Urunk Jézus Krisztus 2000 évvel ezelőtt egészen biztos tisztán látta mennyi bűn, elesettség, gyengeség van a körülötte gomolygó rabszolgatartó világban, és ő mégis gyermekként képes volt rámosolyogni a betlehemi pásztorokra, a társadalom terhét hordozni hívatott bölcsekre! Felnőtt fejjel is szeret bennünket, bizalommal a magát bűnösnek valló Pétert és társait meghívja, hogy mellette, vele együtt jósággal emberek halászaivá legyenek! Jézus tisztán és világosan látja Zakeus bűneit, a garadai ördöngös elesettségét, Mária-Magdolna kicsapongását, a mi bűneinket is látja, akárcsak az orvos a balesetben összetört ember sebeit! Látja a bűneinket de nem ítélkezik, hanem szánja az ördög hálójában vergődő elesett embert és saját szenvedése által megváltja azt! Jézus nem ítélkezik, hanem gyógyít, szeretettel szentté teszi minden korban az ő kezébe kapaszkodó tanítványait, az eldobott kő az ő kezei között szegletkővé válik. Mellette az emberek megerősödnek, talpra állnak, új életet kezdenek, kivirágoznak, emberkatedrálisokká nőnek. Jézus apostolaiból, barátaiból, a történelem minden korszakában lépésről-lépésre szentek lesznek. Szentek, kiknek a tiszteletükre templomok épülnek, zarándokutak szerveződnek, hisz ők Jézus Krisztus képére és hasonlatosságára szeretetben újjászülettek, Isten hordozó szentekké váltak.

Akkoriban, a második világháború vége felé az egész emberiség gyűlölettel egymásnak feszült, ömlött a vér patakban és mindenki a másikat nevezte rossznak, gyilkosnak, utolsó gazembernek! S e apokaliptikus világégésben, melyhez fogható még soha nem volt a világban s melyhez fogható reméljük, hogy soha nem is lesz, Maximilian Kolbe áldásra tárta karjait, s az egész világért imádkozva szeretettel bemutatta a legnagyobb áldozatot, - a saját ÉLETÁLDOZATÁT a dachaui halálgyár sötét pincéjében! Több napon keresztül szenved, étlen - szomjan vívja a haláltusáját és közben imádkozik, zsoltárokat énekel, szentélyé nemesíti a koncentrációs tábort! Önként vállalt szenvedésével megszenteli nemcsak azt a sötét pincét, hanem mindannyiunkat, az egész világot! Kolbe atya egy igaz ember, akinek szeretetéért Isten sokunk bűnét megbocsájtja!

Kisebb testvéri ferences szeretettel ajánlom e szép kivitelű könyvet a kedves olvasónak, melynek minden szava orvosság, mely nemcsak bennünket tesz jobbá, hanem általunk a körülöttünk lévő világot megszentelheti

28%
3 990 Ft
2 873 Ft
Kezdete: 2023.09.22   Visszavonásig érvényes!
Összehasonlítás
Könyvespolcra teszem.
Ajánlom
Nyomtat
Várható szállítási idő: 2-4 munkanap

Adatok

Alcím:
Válogatás Szent Maximilian Kolbe írásaiból
Várható szállítási idő:
2-4 munkanap

Vélemények

Legyen Ön az első, aki véleményt ír!

AZ ÖN ÁLTAL MEGTEKINTETT KÖNYVEK