A vásárlók értékelése alapján 2023-ban 9. alkalommal lettünk Magyarország legjobb internetes könyváruháza.

Ország Boltja 2023 Minőségi díj Szórakozás és kikapcsolódás kategória I. Helyezett

Közétkeztetők kézikönyve III.

Alcím Bölcsődei és óvodai étkeztetésről nem csak közétkeztetőknek
Szerző Henter Izabella MSc - Ruis Zsuzsanna
Közétkeztetők kézikönyve III.

Közétkeztetők kézikönyve III.

Alcím Bölcsődei és óvodai étkeztetésről nem csak közétkeztetőknek
Szerző Henter Izabella MSc - Ruis Zsuzsanna
Kötésmód:
puha kötés
Kiadás éve:
2021
ISBN:
9786156337115
Kiadó:
SpringMed Kiadó
Nyelv:
magyar
Oldalszám:
424
Tömeg
690 g/db

A gyermek nem kicsi felnőtt. Rengetegszer elhangzik ez a mondat a dietetikusok, gyermekorvosok, védőnők szájából. Ma már meggyőzően igazolt, hogy energia- és tápanyagszükségletük markánsan eltér a felnőttekétől a korosztályra jellemző testi és szellemi fejlődés megnyugtató biztosításának céljából. Ezért is jelent kockázatot az, hogy gyermekeink táplálkozásánál sajnos ugyanazok a hibák előjönnek, melyeket mi magunk is elkövetünk. Ezáltal pedig már a is gyermekkorban lerakjuk az alapjait azoknak a krónikus betegségeknek, melyek miatt a magyar lakosság rendre az európai betegségstatisztikák dobogós helyére kerül. A közétkeztetés népegészségügyi jelentősége tagadhatatlan. Mintát mutat az egészséges táplálkozáshoz, új alapanyagokkal ismertet meg, hozzájárul a jó egészség és teljesítmény eléréséhez, és az étkeztetéssel keretezi a zsúfolt óvodai-iskolai napokat. A közétkeztetésben feltálalt ételek összetételét, változatosságát Magyarországon ma már szigorú szabályok írják elő. Ugyanakkor, a közétkeztetés sikeressége nagyban a kivitelezésen múlik. Az ételek ötletessége, ízletessége, tálalása, a fogásokat kínáló felnőttek, nevelők hozzáállása, az étkezés körülményei mind-mind meghatározzák, hogy a gyermek mennyit és milyen szívesen fogyaszt el belőle. Az étkeztetők szép feladatához ezáltal óriási felelősség is párosul. A Közétkeztetők kézikönyvének harmadik kötete célzottan a bölcsődei, óvodai étkeztetésben dolgozók számára nyújt egyedülálló segítséget. A legaktuálisabb szakirodalmi háttér bemutatása, illetve a vonatkozó jogszabályok összefoglalása mellett rengeteg gyakorlati tippet, ízletes ételek kipróbált receptjét, nyersanyagkiszabását is tartalmazza. Szerzői gyakorlati szakemberek, az adott terület kiválóságai. Szeretettel ajánlom a kötetet mindazoknak, akik elkötelezettek a minőségi közétkeztetés, valamint a felnövekvő generációk jó egészsége iránt.

Szűcs Zsuzsanna, MSc, az MDOSZ elnöke

A közétkeztetők kézikönyve könyvsorozat III. kötete, "A bölcsődei és óvodai étkeztetésről, nem csak közétkeztetőknek" című könyv ajánlott mindazoknak, akik munkájuk, életük vagy tevékenységük révén kapcsolatba kerülnek a bölcsődés és az óvodás korosztályok étkeztetésével, élelmezésével. A dietetikus-élelmiszer-minőségbiztosítási agrármérnök szakember szerzőpáros a kötet összeállításánál igyekezett az olvasók eltérő igényeit figyelembe véve, életkor szerint csokorba gyűjteni a tudományos alapú információkat, valamint a jogszabályokból, alapprogramokból, módszertani levelekből kivonatolva és értelmezve az étkeztetésre, táplálkozásra vonatkozó részeket. A könyvben közel 300-féle 10 adagos recept található csecsemő-, bölcsődés és óvodás kiszabatokkal, mindhárom korcsoportban elkészítési javaslattal, valamint egy adagra vonatkoztatott energia- és tápanyagszámítással. A receptek az egészséges, normál ütemben fejlődő gyermekek étrendjébe illeszthetők, azonban külön fejezet foglalkozik az ételallergiák egyes típusaival, azok felismerésével és a rá vonatkozó jogszabályokkal, és egy fejezet a gyakran hallott, elterjedt tévhitek eloszlatásával. Némely ételféleségről fotó is található a Színes mellékletben.

E hiánypótló munka ajánlott:
- bölcsődék, mini bölcsődék,
- családi bölcsődék, munkahelyi bölcsődék,
- csecsemőotthonok,
- állami és magánóvodák élelmezési munkatársainak,
- szülőknek és nevelőknek.
Szintén haszonnal forgathatják az élelmezésügyi és dietetikai szakképzés oktatói, valamint tanulói.

25%
13 990 Ft
10 493 Ft
Kezdete: 2024.02.25   Visszavonásig érvényes!
Elfogyott, jelenleg nem rendelhető!
Összehasonlítás
Könyvespolcra teszem.
Ajánlom
Nyomtat
Várható szállítási idő: 2-4 munkanap

Adatok

Szerző:
Henter Izabella MSc - Ruis Zsuzsanna
Alcím:
Bölcsődei és óvodai étkeztetésről nem csak közétkeztetőknek
Várható szállítási idő:
2-4 munkanap

Vélemények

Legyen Ön az első, aki véleményt ír!

AZ ÖN ÁLTAL MEGTEKINTETT KÖNYVEK