A vásárlók értékelése alapján 2023-ban 9. alkalommal lettünk Magyarország legjobb internetes könyváruháza.

Ország Boltja 2023 Minőségi díj Szórakozás és kikapcsolódás kategória I. Helyezett

Látogatás a hangok birodalmába L és R hangok gyakorlásához

Szerző Szabó Szilvia
Látogatás a hangok birodalmába L és R hangok gyakorlásához

Látogatás a hangok birodalmába L és R hangok gyakorlásához

Szerző Szabó Szilvia
Kötésmód:
puha kötés
Kiadás éve:
2019
ISBN:
9786150048123
Kiadó:
Fejlesztő Élménytár Könyvkiadó
Nyelv:
magyar
Oldalszám:
72
Tömeg
500 g/db

Látogatás a hangok birodalmába a L, R hangok gyakorlásához, fejlesztéséhez, a hangok helyes kiejtésének automatizálásához nyújt segítséget szülőknek és szakembereknek egyaránt.

A könyv anyaga az artikulációs terápia - más néven pöszeterápia - azon szakaszán használható, ahol a tanult hangot a logopédus már kialakította és rögzítette.
Ebben a fejlődési szakaszban a gyermekek gyakorlás közben már tudják jól ejteni a tanult hangzókat, de ha spontán mesélnek valamit, még összekeverik azokat.
Mivel különösen a R hang gyakorlása, a 'R' pörgetése nem tartozik az egyszerű feladatok közé a gyermekek számára, ezért fontos a gyakorlás során a játékosság, a figyelem, a motiváció fenntartása.

A Látogatás a hangok birodalmába szakszerű feladataival, vicces, vidám képeivel, képregényszerű történeteivel megadja a gyermekeknek az élményt a L, R hangok gyakorlásához.

Az artikulációs zavar a beszédhangok helytelen kiejtése, vagyis a kiejtés tisztaságának zavara, melyek az adott nyelvi közösség normáitól eltérnek. A beszédfejlődés során a gyermek artikulációja egyre fejlettebb lesz, de ha 4,5-5 éves korban is hibásan ejti a beszédhangokat, akkor logopédus segítségét kell kérni.
Ebből következik az is, hogy a fenti életkor előtt az artikulációs hibát ne javítsuk! Pl. egy hároméves kisgyermektől nem elvárható, hogy tisztán beszéljen, hiszen a beszédtől nem a kedvét szeretnénk elvenni, hanem a kommunikációs kedvét szeretnénk fenntartani!

Óvodában, középső csoportban, majd nagycsoportban kezd zavaró lenni a hibás hangképzés, és ha iskolakezdésre sem javul, akkor kezdődnek a problémák: egyrészt gyermekünk a gúnyolódások kereszttüzébe kerülhet, másrészt könnyen keverheti a helytelenül képzett hangokat az írás- olvasás során. Mindezek negatívan befolyásolják gyermekünk iskolai teljesítményét és további problémák forrása lehet.

beszédhiba káros hatása a gyermeki fejlődésre főleg az első és második osztályos tanulók esetében jelentkezik: jelentősen megnehezíti az alapvető iskolai készségek elsajátítását, az olvasás - írás tanulását.
A könyv használata az otthoni gyakorlás során elengedhetetlen a gyermek fejlődéséhez, de a közös játékos gyakorlás erősíti a verbális és érzelmi kapcsolatot gyermekeddel, unokáddal.
Még talán nem is sejted, de nagyszerű emlékkönyv lesz belőle később!

Mire lesztek képesek a könyvvel?

  Szülőként is szakszerűen és változatosan, minden előforduló hangtani előfordulásban tudjátok gyakorolni a L, R hangokat!

  Egyedülálló könyv a gyakorló füzetek sorában, ugyanis itt végig színes oldalakon barangolhattok! Tudományosan bizonyított tény: A színek az érzelmekkel állnak kapcsolatban, ezek pedig felelősek azért, hogy maradandóak legyenek a tanultak és élvezetes a tanulási, elsajátítási folyamat./ Divatosan megfogalmazva: jobbagyféltekés logopédia :)/

  Szakemberek a terápiák során is használhatják, de óvodai foglalkozásokba is beépíthető.

  R hang gyakorlása, differenciálása versben! A kiadványt Bartos Erika, Kovács András Ferenc és Zelk Zoltán versei teszik varázslatossá.

  A több száz színes kép és a kapcsolodódó játékok gazdagítják gyermeketek szókincsét. Ezáltal lesz képes választékosan kifejezni gondolatait, fogékonyabb lesz a világ megismerésére. És még a R-hang pörrrrgetése is menni fog szépen! :)

  A könyv 3 oldala életre kelthető, a kiterjeszett valóság élménye szórakoztatóvá és hatékonnyá tesz minden gyakorlást!

Vekerdy Tamás szerint: "Élmény nélkül nincs hatékony tanulás!"
Mennyire igaza van!
Vajon sikerül motiválnunk a 21.sz. gyermekét több évtizedes eszközökkel,sokszor olyan képi világgal, amitől inkább megrémül nemcsak a gyermek, de a szülő is?
Azt a gyermeket, aki már 3D-s mesét lát, akit folyamatosan vonzó vizuális ingerek érnek miképp veszed rá arra, hogy unalmas füzetből unalmas gyakorlatokat végezzen?
Szerintem csak nehezen.
Ezért kell megtalálni azt a módot a tanulásban, amivel a gyermek leginkább fogékony az ismeretek megszerzésére.
A Látogatás a hangok birodalmába könyv segítségével az artikulációs gyakorló foglalkozások izgalmassá, érdekessé válnak! A képregényszerű, varázslatos, életre kelthető oldalak motiválják a gyermeket arra, hogy várja a következő alkalmat. Az óvodai logopédiai vagy otthoni foglalkozások során így észrevétlenül megy végbe a fejlődési, tanulási folyamat.

"Azt szerettem volna elérni, hogy szívesen vegye elő ezt a Látogatás könyvet is gyermek, szülő és a szakember egyaránt. A gyermek megszeresse a foglalkozásokat, a szülő és a logopédus szakember pedig kiváló eszközzel tudjon dolgozni, így hamarabb eredményt elérni." - Szabó Szilvia

Tartalmas és élményekkel teli barangolást kívánok a L-R hangok birodalmába!

30%
4 490 Ft
3 143 Ft
Kezdete: 2024.06.17   Visszavonásig érvényes!
Összehasonlítás
Könyvespolcra teszem.
Ajánlom
Nyomtat
Elérhetőség: Raktáron 12 db
Várható szállítási idő: 2-4 munkanap

Részletek

Adatok

Szerző:
Szabó Szilvia
Várható szállítási idő:
2-4 munkanap

Vélemények

Legyen Ön az első, aki véleményt ír!

AZ ÖN ÁLTAL MEGTEKINTETT KÖNYVEK