A vásárlók értékelése alapján 2023-ban 9. alkalommal lettünk Magyarország legjobb internetes könyváruháza.

Ország Boltja 2023 Minőségi díj Szórakozás és kikapcsolódás kategória I. Helyezett

Látogatás a hangok birodalmába S-ZS-CS

Szerző Szabó Szilvia
Látogatás a hangok birodalmába S-ZS-CS

Látogatás a hangok birodalmába S-ZS-CS

Szerző Szabó Szilvia
Kötésmód:
puha kötés
Kiadás éve:
2019
ISBN:
9786150054698
Kiadó:
Fejlesztő Élménytár Könyvkiadó
Nyelv:
magyar
Oldalszám:
88
Tömeg
500 g/db

Látogatás a hangok birodalmába a S, ZS, CS hangok gyakorlásához nyújt segítséget szülőknek és szakembereknek egyaránt.

A könyv anyaga az artikulációs terápia - pöszeterápia - azon szakaszán használható, ahol a tanult hangot a logopédus már kialakította és rögzítette.
Ebben a fejlődési szakaszban a gyermekek gyakorlás közben már tudják jól ejteni a tanult hangzókat, de ha spontán mesélnek valamit, még összekeverik azokat.
A gyakorlás sokszor monoton és valljuk be, sokszor unalmas tevékenység a gyerekeknek. Ezért kiemelten fontos a játékosság, a figyelem fenntartása, ha eredményt szeretnénk elérni.

A Látogatás a hangok birodalmába könyv varászlatos képeivel, meseszerű történeteivel megadja a gyermekeknek az élményt a S, ZS és CS hangok gyakorlásához.

Az artikulációs zavar a beszédhangok helytelen kiejtése, vagyis a kiejtés tisztaságának zavara, melyek az adott nyelvi közösség normáitól eltérnek. A beszédfejlődés során a gyermek artikulációja egyre fejlettebb lesz, de ha 4,5-5 éves korban is hibásan ejti a beszédhangokat, akkor logopédus segítségét kell kérni.
Ebből következik az is, hogy a fenti életkor előtt az artikulációs hibát ne javítsuk! Pl. egy hároméves kisgyermektől nem elvárható, hogy tisztán beszéljen, hiszen a beszédtől nem a kedvét szeretnénk elvenni, hanem a kommunikációs kedvét szeretnénk fenntartani!


Óvodában, középső csoportban, majd nagycsoportban kezd zavaró lenni a hibás hangképzés, és ha iskolakezdésre sem javul, akkor kezdődnek a problémák: egyrészt gyermekünk a gúnyolódások kereszttüzébe kerülhet, másrészt könnyen keverheti a helytelenül képzett hangokat az írás- olvasás során. Mindezek negatívan befolyásolják gyermekünk iskolai teljesítményét és további problémák forrása lehet.

A beszédhiba káros hatása a gyermeki fejlődésre főleg az első és második osztályos tanulók esetében jelentkezik: jelentősen megnehezíti az alapvető iskolai készségek elsajátítását, az olvasás - írás tanulását.
A könyv használata az otthoni gyakorlás során elengedhetetlen a gyermek fejlődéséhez, az iskolakezdéshez és erősíti a gyermek - szülő kapcsolatát a játékos feladatok megoldása során.

Mire lesztek képesek a könyvvel?

  Szülőként is szakszerűen és változatosan tudjátok gyakorolni a S,ZS,CS hangokat gyermekeddel.

  Egyedülálló könyv a gyakorló füzetek sorában, ugyanis itt végig színes oldalakon barangolhattok! Tudományosan bizonyított tény: A színek az érzelmekkel állnak kapcsolatban, ezek pedig felelősek azért, hogy maradandóak legyenek a tanultak és élvezetes a folyamat.

  Szakemberek a terápiák során is használhatják, de óvodai foglalkozásokba is beépíthető.

  Hangok gyakorlása, differenciálása versben! A kiadványt Bartos Erika és Gazdag Erzsi versei teszik varázslatossá.

  A több száz színes kép és a kapcsolodódó játékok gazdagítják a gyermekek szókincsét. Ezáltal lesz képes választékosan kifejezni gondolatait és fogékonyabb lesz a világ megismerésére. És méga S-ZS-Cs hangok is szépen alakulnak! :)

  A könyv 3 oldala életre kelthető, a kiterjeszett valóság élményt ad minden gyakorláshoz!

A könyv alcíme élménytár: tudjuk, hogy gyakorás nélkül nincs siker, de nem szerettem volna 'gyakorló füzet' -nek hívni a könyvet.
Azt szerettem volna elérni, hogy szívesen vegye elő ezt a Látogatás könyvet is mind a gyermek, szülő és a logopédus egyaránt. A gyermek játékként élje meg a gyakorlás folyamatát, a szülő és a logopédus szakember pedig kiváló eszközzel tudjon dolgozni, így hamarabb eredményt elérni.

A cél az, hogy a gyerekek örömmel éljék meg az artikulációs gyakorló foglalkozásokat. Emlékezetes, maradandó, élményt adó hasznos időtöltés legyen minden látogatás a S-ZS-CS hangok birodalmába szülőknek és a logopédus szakembernek is.

Tartalmas és élményekkel teli barangolást kívánok Neked és gyermekednek a hangok birodalmába!

28%
4 490 Ft
3 233 Ft
Kezdete: 2024.05.23   Visszavonásig érvényes!
Összehasonlítás
Könyvespolcra teszem.
Ajánlom
Nyomtat
Elérhetőség: Raktáron 25 db
Várható szállítási idő: 2-4 munkanap

Adatok

Szerző:
Szabó Szilvia
Várható szállítási idő:
2-4 munkanap

Vélemények

Legyen Ön az első, aki véleményt ír!

AZ ÖN ÁLTAL MEGTEKINTETT KÖNYVEK