A vásárlók értékelése alapján 2023-ban 9. alkalommal lettünk Magyarország legjobb internetes könyváruháza.

Ország Boltja 2023 Minőségi díj Szórakozás és kikapcsolódás kategória I. Helyezett

Ragassz és mondd! - Beszédfejlesztő, szókincsbővítő matricás album

Szerző Szabó Szilvia
Ragassz és mondd! - Beszédfejlesztő, szókincsbővítő matricás album

Ragassz és mondd! - Beszédfejlesztő, szókincsbővítő matricás album

Szerző Szabó Szilvia
Kötésmód:
puha kötés
Kiadás éve:
2022
ISBN:
9786158184120
Kiadó:
Fejlesztő Élménytár Könyvkiadó
Nyelv:
magyar
Oldalszám:
48
Tömeg
433 g/db

A Ragassz és Mondd matricás album segítséget ad gyermeked, unokád szókincsének gazdagításában, a beszédfejlődés támogatásában. Gyermekekkel foglalkozó szakemberek számára egy újabb hatékony eszközt ad az eredményes beszédfejlesztő, beszédindító foglalkozásaikhoz.

A gyerekek arról szeretnek beszélni, ami érdekli őket, így a színes matricák segítségével játékosan bővíthető a kisgyermekek szókincse. Beszélgetések, rövidebb mesék is kezdeményezhetők a matricás album képeinek segítségével.
De a matricás album még az iskolára való felkészülésben, sőt az olvasás tanulásában is segítséged ad, a gyermek általáni ismeretei is gyarapíthatók a Ragassz és Mondd! matricás album segítségével!

 

Miért fontos a szókincs?
A szavak a grammatikai rendszer építőkövei, csak az alapszókincs megléte esetén épül a beszéd!
A gyermek szókincsének fejlődése a gyermek értelmi, érzelmi világának differenciálódását is jelzi. Hároméves korra a magyar anyanyelvű gyermek beszéde - mind a beszédprodukciót, mind a beszédészlelést és megértést tekintve - alapfokon kialakul és megszilárdul. Amennyiben a gyermek szókincse nem fejlődik kellőképpen, szegényes marad, ez megnehezíti számára a nyelv elsajátítását.
Ahhoz, hogy gyermekeink teljes értékű életet élhessenek, be tudjanak illeszkedni az őket körülvevő világba, fontos az anyanyelvi képességek minél magasabb szintű elsajátítása. A beszéd a legmagasabb rendű kognitív folyamat, ez meghatározza a gondolkodási folyamatok fejlődését és viszont.
Amikor egy kisgyermek beszélni tanul, hosszú utat tesz meg addig a pillanatig amíg nyelvét tudatosan képes használni. A közös játék a legjobb motiváció, amely által fejlődik a gyermek szókincse, kifejezőkészsége és gondolkodása, de ez szolgál építőkockaként a szülő-gyermek kapcsolatban is. Ezek a kis "téglák" (mint pl. mesék, közös játék, beszélgetés) építik a gyermeked a fejlődése legintenzívebb és lefontosabb szakaszán. Ha ezekből a "téglából" sok eltűnik a "fontos és sürgős dolgaink" rengetegében, több részét elhanyagoljuk, akkor bizony, akárcsak a ház, a gyermek fejlődése is csorbul, annak minden következményével.
Ezért is fontos, hogy jó eszközöket, igazoltan jó módszereket használjatok, így akárcsak a többi Látogatás könyv, a Ragassz és Mondd albummal is ilyen remek eszköz érkezik házhoz!
A Ragassz és mondd beszédfejlesztő, szókincsbővítő matricás album
nem összetévesztendő a sokfelé kapható matricás füzetecskékkel!
A matricák kisgyermek számára is könnyen leszedhetők, ragaszthatók!
Az album 360 db gyönyörű matricát tartalmaz, amelyek összeállításánál a szempont a szókincs gazgagítása, a beszédfejlődés segítése volt a cél.
Ugyanilyen szakszerű felépítésel rendelkeznek a matricáknak helyet adó mesébe illő háttér-oldalak is!
A matricák természetsen nem csak az albumban használhatóak, hanem változatos módon bármely beszédfejlesztő játékos helyzetben is hasznosak lehetnek, tényleg csak a fantáziátokon múlik, hogy miként használjátok!
A matricák ragasztásával a gyermek aktív résztvevője lesz a foglalkozásoknak, így hatékony tanulási folyamat megy végbe az anyanyelv elsajátítása, az érési folyamatok során.
Az album borítója, de belívek is fényes felületűek, így akár strandon is garantált a hasznos és vidám időtöltés!

Logopédus, gyógypedagógus, óvodapedagógus, fejlesztőpedagógus szakemberek a beszédindító, szókincsfejlesztő és anyanyelvi fejlesztő foglalkozásaikat tudják még varázslatosabbá tenni a Ragassz és Mondd album által.

 

TIPPEK!
- Bár hivatalosan a matricák nem újrafelhasználhatóak (nem újrapozícionálhatóak), ugyanakkor egy kis trükkel megoldható:
Felragasztás előtt egy nedves szivacson húzd végig a matrica tapadós felületét és ezután ragaszd a matricát az albumba! Még egyszer vagy kétszer ismét lehet ragasztani, más helyre pozícionálni.:)

- Mint talán észrevetted nincs maximalizált korhatár, 2 éves kortól bármely gyermeknek hasznos, még elsős,másodikos, sőt harmadik osztályos gyermekek olvasási, szótagolási képességeinek fejlesztéséhez is hozzájárul. Ezért nemcsak a beszédfejlődés útján járó kisebb gyermekek, de nagyobbaknak is vidám, jópofa de hasznos időtöltést kínál a Ragassz és Mondd beszédfejlesztő, szókincsbővítő matricás album.

 

30%
4 990 Ft
3 493 Ft
Kezdete: 2024.06.17   Visszavonásig érvényes!
Összehasonlítás
Könyvespolcra teszem.
Ajánlom
Nyomtat
Elérhetőség: Raktáron 17 db
Várható szállítási idő: 2-4 munkanap

Adatok

Szerző:
Szabó Szilvia
Várható szállítási idő:
2-4 munkanap

A szerző további könyvei

Vélemények

Legyen Ön az első, aki véleményt ír!

AZ ÖN ÁLTAL MEGTEKINTETT KÖNYVEK