Új Jelszó

Hírlevél

Könyv Kategóriák

Könyv RészletekLaurel Braitman: Állati őrültségek - Hogyan segítik önmagunk megismerését az ideges kutyák és a kényszeres papagájok

-25%
Laurel Braitman: Állati őrültségek - Hogyan segítik önmagunk megismerését az ideges kutyák és a kényszeres papagájok
3 900 Ft
Akció: 2 925 Ft2925
Kezdete: 2018.01.31   Visszavonásig érvényes!

Laurel Braitman biológia szakos hallgatóként évekig tanulmányozta az állatokat, de először a kutyája, Oliver irányította figyelmét az állatok viselkedésére. Oliver súlyos szeparációs szorongásban szenvedett, sőt „öngyilkosságot” kísérelt meg, amikor kiugrott az ablakon. Miközben gazdája segíteni próbált rajta, eltöprengett: lehetséges, hogy az állatok az emberekhez hasonlóan meg tudnak őrülni? Hozzálátott, hogy az archívumok anyagait átnézve összegyűjtse az „őrült állatokról” szóló történeteket. Bejárta a fél világot, számos példát talált arra, hogy ezek az állatok gyógyíthatók: a tollaikat kihuzigáló papagájok leszoktathatók kényszeres cselekvésükről, a traumát átélt elefántok fájdalma enyhül, ha barátságot kötnek, az emberszabású majmokon segíteni tud a pszichológus.
A szerző szenvedélyesen érvel amellett, hogy az állatok egyek velünk, és ha tanulmányozzuk viselkedésüket, önmagunkat is jobban megérthetjük.

 • Várható szállítási idő
  1-3 munkanap
  Nyelv
  magyar
  ISBN
  9789633551509
  Kiadó
  Park Könyvkiadó
  Kiadás éve
  2015
  Oldalszám
  348
  Kötésmód
  kemény kötés
  Tömeg
  500 g/db
Webáruház készítés