Új Jelszó

Hírlevél

Könyv Kategóriák

Könyv RészletekLawrence Norfolk: A Lempriére-lexikon (LI)

-22%
Lawrence Norfolk: A Lempriére-lexikon (LI)
3 990 Ft
Akció: 3 110 Ft3110
Kezdete: 2018.01.31   Visszavonásig érvényes!

Lawrence Norfolk 1963-ban született Londonban. A Kings College-ban hallgatott angol- és amerikai irodalmat, s egyetemi évei alatt fogott hozzá első regénye, a Lemprire-lexikon írásához, amelyet először 1991-ben adtak ki. További három regényével együtt könyveit 24 nyelvre fordították le. Jelenleg feleségével és két gyermekével Londonban él.

A világsikerű, Somerset Maugham-díjas regény, A Lamprire-lexikon, Lawrence Norfolk első műve.

A XVIII. századi Londonban, John Lemprire lázasan munkálkodik a klasszikus mitológia ama leendő, ünnepelt lexikonján, amely az ő nevét viseli majd.

Miközben rábukkan egy, a tulajdon családja elleni összeesküvésre, amelynek gyökerei 150 évre nyúlnak vissza.

Az írói szellem politikai thrillerről, dickensi-látképet idéző tájról és időről mesél ebben az elképesztő történetben, amely magába foglalja a nagy földrajzi felfedezések kései szakaszát, nemzetközi pénzügyi összeesküvéseket, valamint tudósok és különcök poros társaságát, részeg arisztokratákat, szajhákat, bérgyilkosokat és nyolcvanéves kalózokat, mindezt briliánsan festve a szemünk elé, keresztülvezetve bennünket három kontinensen és a klasszikus mitológia világán.

"Én, François Charles Lemprire, kereskedő, köszöntelek téged, utódom, bármikor olvasod is ezt, és bárki legyél. Talán a fiam, avagy az unokám vagy, ámbár nem hiszem. Félek, sok nemzedékbe, több esztendőbe telik, mire ezt a dolgot rendezni lehet. De ha olvasod ezt a levelet, akkor a törlesztés közel, s itt róva e sorokat London városában, menedékemben és száműzetésem helyén, örvendek, hogy eljöttél végre."

 • Várható szállítási idő
  1-3 munkanap
  Nyelv
  magyar
  ISBN
  9789633102565
  Kiadó
  Libri Könyvkiadó
  Kiadás éve
  2014
  Oldalszám
  610
  Kötésmód
  kemény kötés
  Tömeg
  500 g/db
Webáruház készítés