A vásárlók értékelése alapján 2016-ban Magyarország legjobb internetes áruháza, az Ország Boltja lettünk.

Új Könyvek

Liberális látószög

Szerző Gerő András
Liberális látószög

Liberális látószög

Szerző Gerő András
Kötésmód:
kemény kötés
Kiadás éve:
2022
ISBN:
9786156200488
Kiadó:
KKETTK Közalapítvány
Nyelv:
magyar
Oldalszám:
368
Tömeg
530 g/db

Teljes felnőtt életem - egyetemi tanárként, történészként - azzal telt, hogy írásban, szóban érvelve elmondtam, hogy meghatározott témákról mit gondolok. Most, hogy 70 éves lettem, ezen nem változtatok, mert ez nemcsak foglalkozásom, hanem szenvedélyem is. A szenvedély pedig az ember személyiségének legsajátabb része, vállalni kell és vigyázni rá.
A közlési vágy persze nem öncélú; arra szolgál, hogy - Széchenyi István gróf szép, de ma már elfeledett kifejezésével élve - az eszmesurlódásnak lehetőséget teremtsen, és így nézeteink csiszolódjanak, változzanak.
A kötet négy témakörben ad lehetőséget eszmesurlódásra, illetve arra, hogy megjelenjen a saját álláspontom. Az írásokat részben a témaválasztás, részben a megközelítés tekintetében a magyar klasszikus liberalizmus szemlélete hatja át. Ez indokolja a kötet címét: Liberális látószög.
A klasszikus liberalizmus ma már sokaknak korszerűtlen - sőt szitokszó -, nekem viszont kedves. A magyar politikai kultúrában sokkal inkább vagyok többek között Kölcsey, Kossuth, Deák, Eötvös követője, híve, mint bárki másé. 

27%
3 990 Ft
2 909 Ft
Kezdete: 2023.03.04   Visszavonásig érvényes!
Elfogyott, jelenleg nem rendelhető!
Összehasonlítás
Könyvespolcra teszem.
Ajánlom
Nyomtat
Várható szállítási idő: 2-4 munkanap

Adatok

Szerző:
Gerő András
Várható szállítási idő:
2-4 munkanap

Vélemények

Legyen Ön az első, aki véleményt ír!

AZ ÖN ÁLTAL MEGTEKINTETT KÖNYVEK