Zserbó- vagy bejglireceptje mindenkinek van. Olyan azonban, amely hibátlanul mindig beválik, keveseknek. A Főzőiskola - Felsőfok elsősorban ünnepi, különleges alkalmakra szánt, hagyományos és modern fogások gyűjteménye. Mautner Zsófi ezúttal is a tőle megszokott közvetlen stílusban osztja meg bombabiztos receptjeit. Halászlé és francia hagymaleves, pulykasült és garnéla, flódni és créme brulée, birsalmasajt és narancslekvár - mind megférnek egy mai főzőrepertoárban.
Ezzel a harmadik kötettel válik a Főzőiskola-sorozat teljessé. A könyvekben szereplő ételekkel megteremthetjük az "otthon ízét", hiszen minden hétköznapi és ünnepi pillanatra találunk jól bevált recepteket.
Mautner Zsófi gasztronómiai szakújságíró, a Chili & Vanília blog és szakácskönyvek szerzője, az Ízes Élet televíziós főzőműsor háziasszonya, a hazai gasztronómia egyik legaktívabb és legsikeresebb személyisége. Lassan tíz éve a gasztronómiának él, szenvedéllyel és fáradhatatlanul kutat, főz, mindent kipróbál, és szívesen megosztja tapasztalatait olvasóival, nézőivel. Receptjeit sok ezren főzik.