A vásárlók értékelése alapján 2023-ban 9. alkalommal lettünk Magyarország legjobb internetes könyváruháza.

Ország Boltja 2023 Minőségi díj Szórakozás és kikapcsolódás kategória I. Helyezett

Mérd, ami számít!

Alcím Hogyan rengette meg a világot a Google, Bono és a Gates Alapítvány az OKR teljesítménymenedzsment-módszerrel?
Szerző John Doerr
Mérd, ami számít!

Mérd, ami számít!

Alcím Hogyan rengette meg a világot a Google, Bono és a Gates Alapítvány az OKR teljesítménymenedzsment-módszerrel?
Szerző John Doerr
Kötésmód:
kemény kötés
Kiadás éve:
2020
ISBN:
9789633049730
Kiadó:
HVG Könyvek
Nyelv:
magyar
Oldalszám:
344
Tömeg
580 g/db

Hogyan tűzzünk ki elérhető, mégis kihívást jelentő célokat?
Miként mérhető egy innovatív tudásmunkás teljesítménye?
Hogyan lehet hatékonyan összehangolni a csapatok működését?

Amikor egy startupot elindítunk vagy vállalatunkkal új piacra szeretnénk belépni, növekedés vagy új kihívások előtt állunk, mindenképp átgondolt stratégiára van szükségünk. Két dolgot kell tudnunk: hogy pontosan mit szeretnénk elérni egy adott határidőig, és azt, hogy hogyan. Ráadásul a szervezet egésze és az egyes munkatársak céljainak összhangban kell lenniük egymással.

Ehhez ad kulcsot John Doerr, a Szilícium-völgy legendás kockázatitőke-befektetője. Izgalmas esettanulmányokat felvonultató könyvében bemutatja, hogyan segítette a világ leghatékonyabb célkitűzési rendszere, az átgondolt célkitűzési módszert és az azokhoz kapcsolódó, jól mérhető kulcseredményeket alkalmazó OKR az olyan technológiai óriásokat, mint a Google vagy az Intel abban, hogy minden várakozáson felül teljesítsenek, és a robbanásszerű növekedés közepette se veszítsék el a fókuszt. Útmutatásai nyomán bármely szervezetben sikerrel alkalmazhatjuk a módszert. Saját viszonyainkhoz igazítva, az OKR segítségével, az optimálisan tudjuk kiaknázni az erőforrásokat, nagy mértékben fokozhatjuk a teljesítményt, emellett növelhetjük a munkatársak és ügyfeleink elégedettségét.

JOHN DOERR 1980 óta a Kleiner Perkinsnél dolgozik, jelenleg a kockázatitőke-befektető vállalat elnöke. A világ néhány kiemelkedően sikeres vállalkozásába, többek között az Amazonba, a Google-be, az Intuitbe, a Netscape-be és a Twitterbe is befektetett, és ezzel több mint 425 ezer munkahely létrejöttét segítette elő.

whatmatters.com
Az Andy Grove által kifejlesztett OKR teljesítménymérő módszert használja többek között sikere biztosításához a Google, az Intel, az Intuit, a Remind, a Nuna, a My Fitness Pal, az Adobe, a YouTube, az America Online (AOL), a Dropbox, a LinkedIn, az Oracle, a Slack, a Spotify és a Twitter.


"A Mérd, ami számít! joggal tart igényt minden teljesítményért felelős vezető érdeklődésére. John Doerr révén Andy Grove mindannyiunk mentorává válik. Ha valamennyi csapat, vezető és egyén következetesen és megfelelő képzelőerővel alkalmazná az OKR-t, a társadalom minden szegmensében hatványozott növekedést tapasztalnánk a termelékenység és az innováció terén."
- Jim Collins, a Jóból kiváló és a Tudatosan kiváló szerzője

"John Doerr a vállalkozók és filantrópok teljes generációját tanította arra, hogy a megvalósítás a legfontosabb. A Mérd, ami számít! bemutatja, hogyan tud bármely szervezet vagy csapat a cél felé haladni, gyorsan cselekedni és kiemelkedni."
- Sheryl Sandberg, a Facebook operatív igazgatója, a Dobd be magad! és a B terv? című könyvek szerzője

"Ebben a nélkülözhetetlen olvasmányban korunk legjelentősebb kockázatitőke-befektetője fedi fel a vállalati innováció és siker kulcsát. Ez a friss és színes könyv a magával ragadó esettanulmányokat személyes történetekkel ötvözi, hogy megmutassa, milyen varázslatra képes az OKR egy vállalattal, legyen az bármilyen méretű."
- Walter Isaacson, a Steve Jobs és az Innovátorok - Hogyan indította el egy csapat hacker, zseni és geek a digitális forradalmat, valamint az Einstein - Az ember a relativitáselmélet mögött című könyvek szerzője.
"John Doerr a Szilícium-völgy számos ikonikus, világmegváltó vállalata számára jelentette és jelenti ma is a vezetés titokzatos tudományának forrását. A Mérd, ami számít kötelező olvasmány mindenkinek, aki jobbá akarja tenni a vezetése alatt álló szervezet működését."
- Al Gore, az Egyesült Államok volt alelnöke, a Climate Reality Project elnöke, A jövő című könyv szerzője

"Nagyon hiszek John Doerr egyszerű, mégis hatékony OKR-rendszerében - saját szememmel láttam, hogy működik. Minden vállalatvezetőt biztatok arra, hogy olvassa el a Mérd, ami számít! című könyvet, és ismerje meg a siker valódi és jól alkalmazható titkát."
- Anne Wojcicki, a 23andMe alapítója és vezérigazgatója

"A Mérd, ami számít! beavat a titokba, hogyan jött létre az Intel hatékony OKR-rendszere - Andy Grove egyik nagyszerű hagyatéka."
- Gordon Moore, az Intel társalapítója és egykori elnöke

"A Mérd, ami számít! megváltoztatja célkitűzési módszerünket mind a magán-, mind a vállalati életben. John Doerr a kisebb startupok és a globális nagyvállalatok vezetőit egyaránt arra ösztönzi, hogy gondolkodjanak el egy összpontosító és célratörő üzleti környezet létrehozásán."
- Mellody Hobson, az Ariel Investments elnöke

"John Doerr a Szilícium-völgy legendás alakja. Könyvében elmondja, hogyan hangolja össze a szervezetben dolgozó csapatokat, és hogyan motivál kiemelkedő teljesítményre, ha átlátható módon tűzzük ki céljainkat és határozzuk meg kulcseredményeinket."
- Jonathan Levin, a Stanfordi Egyetem Üzleti Kara

"A Mérd, ami számít! valóságos ajándék minden vezető és vállalkozó számára, aki átláthatóbb, elszámoltathatóbb és hatékonyabb csapatot szeretne. Hatalmas és bátor lépésekre sarkall, amelyek átalakíthatják az egész szervezet működését."
- John Chambers, a Cisco ügyvezető elnöke

"A Mérd, ami számít! nem csupán izgalmas, személyes hangú leírás a Szilicium-völgy történetéről, hanem nélkülözhetetlen kézikönyv is a kis- és nagyvállalatok számára. A könyvben ábrázolt módszer minden bizonnyal kiváló vezetői eredményeket szül."
- Diane Green, a VMware alapítója és vezérigazgatója, az Alphabet igazgatótanácsának tagja, valamint a Google Cloud vezérigazgatója

28%
4 500 Ft
3 240 Ft
Kezdete: 2024.04.23   Visszavonásig érvényes!
Elfogyott, jelenleg nem rendelhető!
Összehasonlítás
Könyvespolcra teszem.
Ajánlom
Nyomtat
Várható szállítási idő: 2-4 munkanap

Adatok

Szerző:
John Doerr
Alcím:
Hogyan rengette meg a világot a Google, Bono és a Gates Alapítvány az OKR teljesítménymenedzsment-módszerrel?
Várható szállítási idő:
2-4 munkanap

Vélemények

Legyen Ön az első, aki véleményt ír!

AZ ÖN ÁLTAL MEGTEKINTETT KÖNYVEK