A vásárlók értékelése alapján 2022-ben 8. alkalommal lettünk Magyarország legjobb internetes könyváruháza.

Mi volt Ónán bűne?

Alcím Válogatott etnográfiai tanulmányok a zsidó kultúra témaköréből
Szerző Leonard Mars
Mi volt Ónán bűne?

Mi volt Ónán bűne?

Alcím Válogatott etnográfiai tanulmányok a zsidó kultúra témaköréből
Szerző Leonard Mars
Kötésmód:
puha kötés
Kiadás éve:
2023
ISBN:
9789634149828
Kiadó:
L'Harmattan Kiadó
Nyelv:
magyar
Oldalszám:
410
Tömeg
612 g/db

A kötetben közölt írások szerzője brit antropológus, a Max Gluckman nevével fémjelzett manchesteri antropológiai iskola képviselője. Tanulmányai, amelyek mindenekelőtt izraeli, walesi és magyarországi zsidó közösségekben végzett terepmunkán alapulnak, négy évtized kutatásaiból nyújtanak keresztmetszetet. A szerző az 1960-as évek végén a Gluckman vezette nagy nemzetközi izraeli szociológiai-szociálantropológiai projekt résztvevője volt; később figyelme szűkebb pátriája, Wales irányába fordult, ahol történeti antropológiai témákat vizsgált; kutatásai helyszínét a rendszerváltás idején Magyarországra helyezte át; végül irodalomantropológiai témák kerültek érdeklődésének középpontjába.

Írásainak szerteágazó tematikája felöleli a kortárs szociálantropológia szinte összes nagy témáját: a vezetés és a hatalom kérdéseit, a lokális közösségek és az államapparátus kapcsolatát, vidék és város viszonyát, az identitással és az etnicitással kapcsolatos különféle problémákat. A kötetben külön vonalat képeznek az irodalomantropológiai témájú tanulmányok, amelyek a Bibliától viktoriánus és kortárs írók és költők írásaiig terjedő irodalmi műveket elemeznek antropológiai szemszögből.

LEONARD MARS (1941) brit szociálantropológus, egyetemi tanulmányait az Edinburghi Egyetemen végezte, doktori (PhD) fokozatát a Manchesteri Egyetem Szociálantropológiai Tanszékén védte meg. 1972-2002 között a University College of Swansea Szociológia és Szociálantropológia Tanszékének előadója volt, majd különféle oktatói és kutatói pozíciókat töltött be Németországban, Magyarországon és Izraelben. 2005-2008 között a Pécsi Tudományegyetem Néprajz-Kulturális Antropológia Tanszékén "Marie Curie"-pályázat keretében volt vendégprofesszor. Fontosabb publikációi: The Village and the State: Administration, Ethnicity and Politics in an Israeli Co-operative Village (1980), illetőleg társszerzőként: Social Theory: A Basic Tool Kit (2003). 

28%
4 990 Ft
3 593 Ft
Kezdete: 2023.11.25   Visszavonásig érvényes!
Összehasonlítás
Könyvespolcra teszem.
Ajánlom
Nyomtat
Várható szállítási idő: 2-4 munkanap
A könyv megvásárlása után járó jóváírás virtuális számláján:: 36 Ft

Adatok

Szerző:
Leonard Mars
Alcím:
Válogatott etnográfiai tanulmányok a zsidó kultúra témaköréből
Várható szállítási idő:
2-4 munkanap

Vélemények

Legyen Ön az első, aki véleményt ír!

AZ ÖN ÁLTAL MEGTEKINTETT KÖNYVEK