Az 50 mutatós sajttállal minden évszakban és bármilyen alkalmon sikerünk lesz. Ráadásul könnyen összeállíthatók a szerző által kidolgozott számozó módszerrel: a tálra kerülő összetevőket - sajt; hús; zöldség, gyümölcs; ropogós; mártogatós; dísz - csoportosítja, és egymás után rendezi el őket, így garantált a csodás látvány. Nem lehet elrontani, és még kézügyesség sem kell hozzá.
A könyvben szereplő sajtfajták kivétel nélkül kaphatók itthon, de nyugodtan lecserélhetjük őket a kedvenceinkre. A tálak között vannak hús- és tejtermékmentesek is. Sőt olyan gyorsan elkészíthető recepteket is találunk, amikkel még különlegesebbé tehetjük a sajttálakat.
Így tényleg csak a hangulatunkon múlik, hogy melyikhez kapunk kedvet. Hiszen ki ne szeretne egy szép sajttálról falatozni?