A vásárlók értékelése alapján 2023-ban 9. alkalommal lettünk Magyarország legjobb internetes könyváruháza.

Ország Boltja 2023 Minőségi díj Szórakozás és kikapcsolódás kategória I. Helyezett

Nagy Lajos IV. - Két ország trónján

Szerző Benkő László
Nagy Lajos IV. - Két ország trónján

Nagy Lajos IV. - Két ország trónján

Szerző Benkő László
Kötésmód:
kemény kötés
Kiadás éve:
2023
ISBN:
9789632675916
Kiadó:
Lazi Könyvkiadó
Nyelv:
magyar
Oldalszám:
420
Tömeg
492 g/db

I. (Nagy) Lajos magyar király Szent László sírjánál esküt tett arra, hogy az elődei által vérrel és fegyverrel szerzett területeket - amelyekre Velence és mások rátették a kezüket - bármi áron visszaszerzi. Ám a győztes velencei hadjáratot követő békeszerződést a dózse folytonosan kijátszotta, ráadásul ismételten megjelent a politika színterén Johanna nápolyi királynő is, aki szintén számos módon igyekezett gátolni Lajos itáliai hatalmi törekvéseit.
Lajos királynak a német-római császár folyvást ingadozó politikájával és a török balkáni előretörésével is számolnia kellett, aminek megállításához a pápák vajmi kevés segítséget adtak. Ennek ellenére a Murád oszmán-török szultán és Lajos közt lezajlott első összecsapás a magyarok diadalával végződött, és ez a Vidini bánság létrehozását eredményezte. S miközben Lajos királyt egyre jobban sürgette az utódlás kérdése, újabb kihívásként nagybátyja, Kázmér király halálát követően át kellett vennie a lengyel trónt is.
Vajon milyen újabb feladatokat ró ez a kötelezettség a magyar uralkodóra? Merre halad közben a politika, és meg tud-e felelni a király az új kihívásoknak? Ezekre és még sok más kérdésre is választ ad a Nagy Lajos király életét feldolgozó regénysorozat utolsó előtti kötete.

28%
4 999 Ft
3 599 Ft
Kezdete: 2024.04.23   Visszavonásig érvényes!
Összehasonlítás
Könyvespolcra teszem.
Ajánlom
Nyomtat
Várható szállítási idő: 2-4 munkanap

Adatok

Szerző:
Benkő László
Várható szállítási idő:
2-4 munkanap

Vélemények

Legyen Ön az első, aki véleményt ír!

AZ ÖN ÁLTAL MEGTEKINTETT KÖNYVEK