Hírlevél

Könyv Kategóriák

Könyv RészletekNo de Alizka! - Kép-mesék a magyar film történetéből

-25%
No de Alizka! - Kép-mesék a magyar film történetéből
1 800 Ft
Akció: 1 350 Ft
Kezdete: 2019.01.27   Visszavonásig érvényes!

"Fotós-filmes családba születtem Budapesten, 1940-ben. A fotós édesapám, Inkey Tibor volt. Filmesből több is volt: nagybátyám, Szőts István filmrendező és nagynéném, Szellay Alice filmszínésznő. Szinte természetes, hogy nekem fotóssá kellett lennem. Édesapám révén a Fényszövbe kerültem tanulónak, majd utána - az említettek támogatásával - a Filmgyárba. Igazi filmes tanítómesteremnek Illés Györgyöt nevezném, de nagyon szerettem Sára Sándorral és Szécsényi Ferenccel is dolgozni.
A Filmgyárban munkaköröm alapján elsősorban jelenetfotózást kellett végeznem, de a nagy színésznőkkel és színészekkel kialakult szinte baráti kapcsolatomnak köszönhetően beleszerettem a portréfotografálásba. Szerencsém volt abban is, hogy a sajtó részéről a színészportrékra nagy igény mutatkozott (Film-Színház-Muzsika, Filmvilág stb.). Több évtizedes filmgyári munkám során 53 játékfilm, és 50 televíziós film standfotóit készítettem a színészportrékon kívül.
Nyugdíjba menetelem után kedvem támadt az írásra. Első könyvemben a gyermekkor és egy kisváros hangulatát próbáltam visszaadni, Alsógödi Amarcord volt a címe. Újabb könyvemben filmgyári életemre gondolok vissza. Egy érdekes világ érdekes embereiről szól. Számos fotó és történet segítségével próbálom megmutatni a filmkészítés nehézségeit és gyönyörű pillanatait." (Inkey Alice)

 • Várható szállítási idő
  1-3 munkanap
  Nyelv
  magyar
  ISBN
  9786155274411
  Kiadó
  Noran Libro Kiadó
  Kiadás éve
  2013
  Oldalszám
  248
  Kötésmód
  kemény kötés
  Tömeg
  490 g/db