Hírlevél

Könyv Kategóriák

Könyv Részletek



Philippe J. Dubois - Élise Rousseau: Tyúkeszűek-e a madarak? - Madárbölcselet 22 tételben

-30%
Philippe J. Dubois - Élise Rousseau: Tyúkeszűek-e a madarak? - Madárbölcselet 22 tételben
2 490 Ft
Akció: 1 735 Ft
Kezdete: 2019.08.19   Visszavonásig érvényes!

Természettudományos kutatások és etológia, szociológiai vizsgálatok sora igazolja azt, ami ősidők óta megjelenik irodalmi és mitológiai példázatokban: a madarak tükröt tartanak a Homo sapiens elé. 
Milyen a szerelmi életük? Hűségesek vagy poligámok? Nyugodtak vagy féktelenek? Egyesek miért megveszekedett vándormadarak, mások miért megrögzött otthon ülők? Mi jobb, sokáig nevelni a fiókákat, vagy hagyni, hogy mielőbb kirepüljenek, és maguk boldoguljanak? Miért van, hogy a gerlepár igazságosan felosztja a házi munkát, a pajzsoscankó (más néven veszekedő sneff) hímje viszont rémes egy macsó? Milyenek a madarak mindennapjai? Hogyan viselik a hideget, esőt, szelet, sötétet, mit jelent nekik a hold s a csillagos éj, igaz-e, hogy elrejtőznek, amikor a halálukat érzik?
A legfrissebb kutatási eredményekre és a magunk tapasztalatára támaszkodtunk, és arra jutottunk, hogy okulásunkra szolgálhatnak e légies teremtmények, és nem árt, ha ebben-abban példát veszünk róluk.
Tyúkeszűek-e a madarak?
Ezt a titkot fejti fel ez a kis könyv. Figyeljük meg a környező világot, okuljunk abból, amire a természet tanít. Szakítsuk meg egy időre a rohanást, és szenteljünk egy kis figyelmet a madaraknak. Szárnyas társaink a maguk módján bölcselők: az élet élvezetére mutatnak példát, arra intenek, hogy használjuk jól az időt, éljük mélyebben az életünket.
A 22 rövid és egyszerű "életlecke" segít visszatalálnunk a bennünk szunnyadó természeti lényhez.

 • Várható szállítási idő
  1-3 munkanap
  Nyelv
  magyar
  ISBN
  9789633554654
  Kiadó
  Park Könyvkiadó
  Kiadás éve
  2019
  Oldalszám
  144
  Kötésmód
  kemény kötés
  Tömeg
  264 g/db