"Saláta, cukkini, paradicsom télen?! Felejtsd el őket az egészséged érdekében, és vásárolj inkább céklát, zellert, káposztát, sütőtököt. Élj harmóniában a természettel, és fogyaszd azokat a kincseket, amelyeket az aktuális idény kínál! Nemcsak finomabb ételeket készíthetsz így, hanem a konyhapénzt is okosabban költöd el.
Ebben a könyvemben a hetven legfontosabb hazai zöldség, fűszernövény és gyümölcs változatos és szezonális fogyasztásához szeretném meghozni a kedved. Mint látni fogod, van élet a krumplin túl. Sőt! A főszereplőket - kiemelkedő élettani tulajdonságaikkal együtt - évszakonkénti bontásban mutatom be, és receptjeim alapján több mint nyolcvan, ínycsiklandó és gusztusos ételt készíthetsz belőlük. Egészséges brownie-torta sütőtökből, kolbászos tócsni petrezselyemgyökérből és édesburgonyából, kakukkfüves energialeves hat téli zöldségből, töltött káposzta karfiolrizzsel, mákos-almás teasütemény, borzselé őszi gyümölcsökkel, édes-savanyú csirkeleves rebarbarából, medvehagymás pulykafelvágott, grillezett töltött paprika, vaníliás gofri friss eperkrémmel, zsenge spárgafőzelék, és így tovább.
Több mint hat éve folytatom kiemelkedő eredményekkel és egyhangúság nélkül a paleolit életmódot. A váltás életem legjobb döntése volt, hiszen azóta ismét karcsú és egészséges vagyok. És még valami: a legegyszerűbb fogást is úgy készítem el, hogy az étkezés mind az öt érzékszervünknek örömet okozzon. Most te is megteheted mindezt - méghozzá az év minden napján!" (a Szerző)