Hírlevél

Könyv Kategóriák

Könyv RészletekRaul Hilberg: Az európai zsidók elpusztítása

-25%
Raul Hilberg: Az európai zsidók elpusztítása
3 500 Ft
Akció: 2 610 Ft
Kezdete: 2019.01.27   Visszavonásig érvényes!

Hetven év telt el a magyarországi zsidók elhurcolása és meggyilkolása óta. Nyilvánvaló, hogy az új generáció felteszi a múltban mellőzött kérdéseket.
Ez a könyv - Hilberg azonos című, háromkötetes tanulmányának kifejezetten fiatalok számára készült átdolgozása - e kérdések megválaszolására válallkozik. Az európai zsidók elpusztításának rövid leírása a történet lényegére helyezi a hangsúlyt. Olyan olvasók számára készült, akik nem ismerik a részleteket, mégsem egy áttekintés csupán. Világos, közérthető részek alkotnak összefüggő egészet benne - anyagát a holokauszt témáját oktató tanároknak, illetve e kurzusok hallgatóinak tapasztalatai alapján állította össze a szerző.

A háromkötetes mű, melynek alapján ez a kötet készült, az első olyan tanulmány, amely a témát nem az áldozatok, hanem az elkövetők szemszögéből vizsgálja. Hilberg ötven éven át tartó kutatómunkájának eredménye az 1933 és 1945 között Németországban, illetve a német uralom vagy befolyás alatt álló területeken történt zsidóellenes intézkedéseket tárja fel és elemzi. A fő hangsúlyt az intézkedések előkészítői és végrehajtói (köztisztviselők, katonai vezetők, náci pártfunkcionáriusok, az SS és a magánvállalkozások képviselői) működésének vizsgálatára helyezi. Ők mozgatták a halál gépezetét.

 • Várható szállítási idő
  1-3 munkanap
  Nyelv
  magyar
  ISBN
  9786155361036
  Kiadó
  K.u.K. Kiadó
  Kiadás éve
  2014
  Oldalszám
  416
  Kötésmód
  puha kötés
  Tömeg
  500 g/db