"Végy 3 rész lisztet, 2 rész zsiradékot, 1 rész cukrot és 1 tojássárgáját. Adj hozzá csipetnyi nosztalgiát, és máris elkészült nagymamáink linzertésztája. Majd keverj mindehhez jókora kanállal a mai süteménytrendekből, így lesz a régiből XXI. századi desszert."
Szakácskönyvünk erre az izgalmas kettősségre épül: időutazásra hív, hogy sorra vegye a retro korszak emlékezetes édességeit. A közértekben újra kapható a téli fagyi, a játszótéren a gyerekek sajtos tallért ropogtatnak, és az esti kártyapartihoz magos kockát szórunk a fajanszkínálóba.
A múltidéző kedvenceket a könyv mai formában is desszertes tányérra helyezi, bizonyítva, hogy egy-egy alapreceptben mennyi variáció rejlik. A rigójancsi csilis-csokis tortává alakul, a napközis piskóta pedig cake pop formájában születik újjá, hiszen az újratöltött verzióknak csak a fantázia szabhat határt. Nosztalgikus ízek vagy merész, trendi desszertek? A könyv 99 finom és mutatós sütemény receptjét kínálva a döntést az olvasóra bízza.