Hírlevél

Könyv Kategóriák

Könyv RészletekRévai Gábor: Beszélgetések a függőségekről - Demetrovics Zsolttal, Máté Gáborral és Szummer Csabával

-26%
Révai Gábor: Beszélgetések a függőségekről - Demetrovics Zsolttal, Máté Gáborral és Szummer Csabával
2 999 Ft
Akció: 2 219 Ft
Kezdete: 2019.08.19   Visszavonásig érvényes!

Ne higgyük, hogy a különböző kormányok a maguk bölcsességében, a racionalitás és a veszélyesség szempontja alapján döntik el, hogy egy szer legális vagy illegális. 
Demetrovics Zsolt

A függő a legérzékenyebb a családban, aki kimutatja azt a sok bajt, amivel a család még nem nézett szembe nyíltan.
Máté Gábor

A két legtöbb halálos áldozatot követelő, rendkívül addiktív pszichoaktív anyag egyébként legális. Úgy hívják őket, hogy alkohol és nikotin.
Szummer Csaba

Révai Gábor író interjúalanyaival olyan témát jár körül, amely szinte mindenkit érint: a függőség kérdését. Pálinka-nagyhatalom vagyunk - figyelmeztet a szerző -, miközben Magyarországon alkohol okozta májzsugorodásban mintegy ötször annyian halnak meg, mint Európa más országaiban. A kábítószer-használatot a nagy többség szigorúan elítéli, tiltja a jog is, a könyvben nyilatkozó szakemberek azonban - eltérő terápiás módszereik ellenére - a jogi tiltást egyhangúan helytelenítik.
Az ismeretterjesztésen túlmenően a Beszélgetések a függőségről célkitűzése az addikciókat körülvevő társadalmi és jogi környezet befolyásolása, valamint annak elősegítése, hogy előítéleteinket hátrahagyva elmozduljunk végre a megértés és az elfogadás irányába.

 • Várható szállítási idő
  1-3 munkanap
  Nyelv
  magyar
  ISBN
  9789633109359
  Kiadó
  Libri Könyvkiadó
  Kiadás éve
  2016
  Oldalszám
  180
  Kötésmód
  puha kötés
  Tömeg
  220 g/db