Új Jelszó

Hírlevél

Könyv Kategóriák

Könyv RészletekRicardo Piglia: Éjjeli vadászat

-20%
Ricardo Piglia: Éjjeli vadászat
3 490 Ft
Akció: 2 790 Ft2790
Kezdete: 2018.01.31   Visszavonásig érvényes!

Az 1970-es évek elején Tony Durán, az Egyesült Államokban nevelkedett Puerto Ricó-i szerencsevadász alaposan felkavarja az argentin kisváros eseménytelen életét.
Mint rejtélyes idegen az érdeklődés középpontjában áll, van, aki csodálja, más gyanakodva figyeli minden lépését. Ő a gyönyörű és hozzá hasonlóan titokzatos Belladonna ikerlányok szeretője, az öreg Belladonnának, a vidék egyik leggazdagabb urának legfőbb bizalmasa. Aztán egyszer csak megöli valaki. A bűntényt követően mindenki a tettes után nyomoz. Az üggyel kapcsolatba hozható szereplőkön keresztül az olvasó előtt feltárul a korabeli argentin társadalom minden ellentmondásossága. Kiderül, hogy korrupció, földspekuláció, a feketegazdaság sötét ügyletei ágyaztak meg a gyilkosságnak. És hogy mi az igazság? Az igazság azonban sokarcú.

A több irodalmi díjat nyert és a hagyományos krimi műfaján túlmutató regény árulásokról és piszkos üzletekről, egy ártatlan és egy igazi bűnösről, szenvedélyekről és csapdákról szól. De leginkább az igazság viszonylagosságáról.

Ricardo Piglia a kortárs argentin prózairodalom legkimagaslóbb alakja, a Rómulo Gallegos-díj, a legrangosabb dél-amerikai irodalmi elismerés tulajdonosa. Kitűnő ábrázolásmódjával, karakterteremtő művészetével kiérdemelte, hogy a kritika Borges méltó utódának tartsa.

 • Várható szállítási idő
  1-3 munkanap
  Nyelv
  magyar
  ISBN
  9786155331008
  Kiadó
  Geopen Kiadó
  Kiadás éve
  2013
  Oldalszám
  268
  Kötésmód
  kemény kötés
  Tömeg
  340 g/db
Webáruház készítés