A vásárlók értékelése alapján 2022-ben 8. alkalommal lettünk Magyarország legjobb internetes könyváruháza.

Rímek szablyaélen

Alcím Balassi-kardos költők és műfordítók antológiája
Szerző Molnár Pál
Rímek szablyaélen

Rímek szablyaélen

Alcím Balassi-kardos költők és műfordítók antológiája
Szerző Molnár Pál
Kötésmód:
kemény kötés
Kiadás éve:
2021
ISBN:
9789635140640
Kiadó:
Kairosz Kiadó
Nyelv:
magyar
Oldalszám:
176
Tömeg
290 g/db

A Balassi-kardos költők a Lajtától a Berecki-havasokig, a Dunajectől a Tengermellékig elterülő térségben élő, reménykedő, vitézként próbálni induló magyaroknak kínálnak megerősítő élményt odafentről
ihletett műveikkel. A Balassi-kardos műfordítók Tokiótól Santa Barbaráig, Jyveskylétől Kinshasa Kongóig, Sao Paulóig és újabban Melbourne-ig fejezik ki mesteri fordításokkal elismerésüket a XVI. századi európai költőóriás életműve és a teljes magyar költészet csodálatossága előtt.

Negyvenöt irodalmár, köztük tizennyolc országból - négy kontinensről - tizenkilenc műfordító vette át a magyarok fővárosában Balassi Bálint szablyáját. E könyv szerkesztésekor a huszonötödik kardceremóniára és a huszadik külföldi műfordító kitüntetésére - és az ötödik kontinens meghódítására - készül a Balassi Kard Művészeti Alapítvány.

Balassi kardja a magyar végváriság örök hőseit ragyogtatja elénk több mint két évtizede. A jellegzetesen magyar szablyát kezdettől fogva Fazekas József bonyhádi mester kovácsolja; a fegyver mintája az
egyik Balassa sírjából előkerült, évszázadok idősúlyától megviselt penge. A szablya fényessége az édes haza mély értelmére is világosságot vet. "Ó, én édes hazám, te jó Magyarország", zengte Balassi. 

28%
2 800 Ft
2 016 Ft
Kezdete: 2023.09.22   Visszavonásig érvényes!
Összehasonlítás
Könyvespolcra teszem.
Ajánlom
Nyomtat
Várható szállítási idő: 2-4 munkanap

Adatok

Szerző:
Molnár Pál
Alcím:
Balassi-kardos költők és műfordítók antológiája
Várható szállítási idő:
2-4 munkanap

Vélemények

Legyen Ön az első, aki véleményt ír!

AZ ÖN ÁLTAL MEGTEKINTETT KÖNYVEK