Hírlevél

Könyv Kategóriák

Könyv RészletekRobert Kurson: Rakétaemberek - Az Apollo 8 merész küldetése és az űrhajósok, akik először utaztak a Holdhoz

-25%
Robert Kurson: Rakétaemberek - Az Apollo 8 merész küldetése és az űrhajósok, akik először utaztak a Holdhoz
4 990 Ft
Akció: 3 735 Ft
Kezdete: 2019.01.27   Visszavonásig érvényes!

1968 egy történelmi viharokkal és viszályokkal terhes év volt - végrehajtották a Tet-offenzívát, meggyilkolták Martin Luther Kinget és Robert Kennedyt, Chicagóban a Demokrata Párt országos konvenciója idején zavargások törtek ki. Ilyen nyomás alatt kellett végrehajtani az Apollo-8 küldetését, Amerika nagyságának legmerészebb és legkockázatosabb próbáját. Magával ragadó és szakavatott beszámolójában Robert Kurson a három űrhajóst és családjaikat állítja a történet középpontjába: a parancsnok Frank Bormant, az utolsó küldetésére induló, küzdő típusú embert, az álmodozó Jim Lovellt, aki gyermekkora óta arra vágyott, hogy egy rakétával elrepüljön a Holdra, és Bill Anderst, a fiatal nukleáris mérnököt és vadászpilótát, aki első űrrepülésére indult.
Robert Kurson több száz óra időtartamban készített interjúkat az űrhajósokkal, szeretteikkel, a NASA munkatársaival és szakértők sokaságával, életszerűen felelevenítve a felejthetetlen részleteket Amerika történetének legnagyszerűbb óráiról. Megtörtént eseményeket feldolgozó thrillerjében Kurson feltárja az űrhajósokra leselkedő veszélyeket és bemutatja rendkívüli bátorságukat, amelynek köszönhetően az emberiség először távolodott el a Földtől - és érkezett meg egy idegen világ közelébe.

 • Várható szállítási idő
  1-3 munkanap
  Nyelv
  magyar
  ISBN
  9789632521138
  Kiadó
  Gabo Könyvkiadó
  Kiadás éve
  2018
  Oldalszám
  448
  Kötésmód
  kemény kötés
  Tömeg
  668 g/db