Hírlevél

Könyv Kategóriák

Könyv RészletekRobert Moore: Kurszk - Az atomtengeralattjáró tragédiájának története

-25%
Robert Moore: Kurszk - Az atomtengeralattjáró tragédiájának története
3 990 Ft
Akció: 2 975 Ft
Kezdete: 2019.01.27   Visszavonásig érvényes!

2000. augusztus 12-én, szombaton 11 óra 30 perckor két hatalmas robbanás rázta meg a Barents-tenger sekély vizét. Az Északi Flotta büszkeségeként és a világ legnagyobb harci tengeralattjárójaként ismert Kurszk elkezdett süllyedni a tengerfenék felé.
Robert Moore, a díjnyertes újságíró minden részletre kiterjedő alapossággal tárja fel a katasztrófa történetét: könyve írásakor magas rangú orosz katonáktól szerzett exkluzív információkat, és bejárása volt a Kurszk szigorúan őrzött tengeralattjáró-bázisára. Betekintést nyújtva a nyilvánosságtól elzárt világba, ahol a hidegháború még mindig nem ért véget, a szerző feltérképezi a tragédia katonai és politikai hátterét.
Mindenekelőtt azonban a szárazföldön veszteglő családtagok, a brit, norvég és orosz mentőalakulatok és a tengeralattjáró legénységének vérfagyasztó történetét meséli el: a Kurszk hátsó rekeszeibe szorult tengerészekét, akik a perceket számolva vártak megmentőikre, miközben a világ nagy része elborzadva figyelte az életükért folytatott küzdelmüket.

 • Várható szállítási idő
  1-3 munkanap
  Nyelv
  magyar
  ISBN
  9789634067474
  Kiadó
  Gabo Könyvkiadó
  Kiadás éve
  2018
  Oldalszám
  368
  Kötésmód
  kemény kötés
  Tömeg
  514 g/db