A vásárlók értékelése alapján 2016-ban Magyarosrszág legjobb internetes áruháza, az Ország Boltja lettünk.

Új Könyvek

Sercegés és erdőzúgás (9786150106519)

Alcím Erdei gasztrokalandkönyv Széchenyi Zsigmond idézeteivel
Szerző Segal Viktor - Vida József
Sercegés és erdőzúgás (9786150106519)

Sercegés és erdőzúgás (9786150106519)

Alcím Erdei gasztrokalandkönyv Széchenyi Zsigmond idézeteivel
Szerző Segal Viktor - Vida József
Kötésmód:
kemény kötés
Kiadás éve:
2021
ISBN:
9786150106519
Kiadó:
Pannon Értéktár Zrt.
Nyelv:
magyar
Oldalszám:
288
Tömeg
700 g/db

Ez a könyv egy erdei gasztrokalandot mesél el, egy olyan kalandot, aminek a végén ötvenöt érdekes és ízletes recepttel leszünk gazdagabbak. Ezt az erdei kalandot először receptbe, majd lábasba, fazékba, serpenyőbe öntöttük és azokat egyenként, sercegve, kisütve, megfőzve, keverve, feltálalva az Olvasó kezébe adjuk, s hozzá alapként vagy - ha úgy tetszik - köretként Széchenyi
Zsigmond nagyszerű írásaiból idézünk. Ám könyvünk nem csak vadászembereknek szól, így, aki csak annak tartja magát, az akár bele se kezdjen, nehogy csalódottan kelljen letennie. Széchenyi nyomában járva összegyűjtöttük a magyar erdők kínálta alapanyagokat vadakból, vízi- és vadszárnyasokból, gombákból, gyógyfüvekből, tavak s patakok halaiból, hogy azokat kiegészítsük a mezők és konyhakertek kincseivel, majd mindezeket kedvünkre megfőzve vagy megsütve közreadjuk. Magyarország vadászati nagyhatalom, vadhúsfogyasztás tekintetében mégis van honnan felzárkóznunk. A vadhús az állatok szabad mozgása és táplálkozása miatt alacsony zsírtartalmú, kifejezetten tápláló és magas biológiai és élvezeti értékkel bír. A vadak húsa gazdag ízadó kivonatanyagokban
- ettől érezzük a vadhúsfélék jellemző, karakteres, ínycsiklandó zamatát és illatát - s ezt, ízlés szerint hangsúlyoztuk, vagy éppen tompítottuk a megfelelő recept elkészítésekor. A természetes környezetéből származó egészséges táplálék, az alapanyagot adó vadak, gombák, gyümölcsök, fűszerek ökológiai lábnyoma sokkal alacsonyabb a hagyományos gazdálkodásból származó élelmiszereknél, beszerzése gyakorlatilag csak a vadászatból, begyűjtésből és a feldolgozásból áll. A vadhús garantáltan mentes antibiotikumoktól,
ipari tápszerek nyomelemeitől vagy hormonszármazékoktól. A vadhúsok kalóriatartalma fele, negyede a legnépszerűbb házi húsokénak, a sovány halhússal megegyező szinten van. Hiszünk abban, hogy a könyvbe kötött erdei kalandunk végén kedvet csinálunk a vadfőzéshez, vadsütéshez, kedvet az erdőjáráshoz és - hogy a jutalom teljes legyen - legkedvesebb desszertjeink, süteményeink, édességeink receptjét is közreadjuk. Széchenyi Zsigmond Ahogy elkezdődött... című könyvének ikonikus mondata annyira találó, hogy azóta is idézik az erdőjárók, természetkedvelők, vadászok: "A Vadászat": vadűzés és erdőzúgás, de több Erdőzúgás. Így lett nekünk az erdei gasztrokalandunk sok sercegés és erdőzúgás. Ám a főzés és a sütés természeténél fogva: több Sercegés. 

29%
6 980 Ft
4 956 Ft
Kezdete: 2021.06.11   Visszavonásig érvényes!
Összehasonlítás
Könyvespolcra teszem.
Ajánlom
Nyomtat
Várható szállítási idő: 2-3 munkanap

Adatok

Szerző:
Segal Viktor - Vida József
Alcím:
Erdei gasztrokalandkönyv Széchenyi Zsigmond idézeteivel
Várható szállítási idő:
2-3 munkanap

A szerző további könyvei

Vélemények

Legyen Ön az első, aki véleményt ír!

AZ ÖN ÁLTAL MEGTEKINTETT KÖNYVEK