Új Jelszó

Hírlevél

Könyv Kategóriák

Könyv RészletekSigrid Combüchen: Resztli - Női regény

-25%
Sigrid Combüchen: Resztli - Női regény
3 600 Ft
Akció: 2 700 Ft2700
Kezdete: 2018.01.31   Visszavonásig érvényes!

Az írónő levelet kap egy figyelmes olvasótól. A levél írója, egy idős hölgy felismeri önmagát az egyik családi fényképen, melynek leírása szerepel a szerző egy korábbi regényében. Egymást váltják a levelek szerző és olvasó között, s az idős hölgy élete egyre inkább foglalkoztatni kezdi az írónőt.
A Carlsson családról készült fénykép - és vele együtt Hedda, az egyetlen lánygyermek élettörténete - egyre összetettebbé válik az idős Hedda újabb levelei és a más forrásokból származó információk fényében. Ezzel párhuzamosan az írónő is mesélni kezdi Hedda történetét: hogyan került el otthonról a tizenkilenc éves lány Stockholmba, és miként vált önálló személyiséggé; hogyan találta meg a szerelmet, és miként tért le arról az útról, amelyet egy felső középosztálybeli fiatal svéd lánytól elvártak a harmincas évek végén.
A szerző és az idős Hedda között vita alakul ki arról, hogy mindez hogyan értékelendő. Az írónőt rabul ejti Hedda múltja, mindaz, ami megtörténhetett volna, de sohasem következett be; Heddát viszont a jelen érdekli, és hevesen elutasítja a gondolatot, hogy elvesztegette volna az életét. Hiszen mindaz, ami az igazán fontos dolgokon kívül marad, a resztli - maga az emberi élet.
A Resztli okosan megkomponált, a narratíva tekintetében igen összetett szöveg, ugyanakkor mindvégig élvezetes olvasmány. Valódi női regényként páratlanul érzékeny betekintést nyújt egy nem mindennapi nő mindennapi életébe a harmincas években (a szerelemtől a sütés-főzésen és szabás-varráson át a korabeli filmek világáig), ugyanakkor elgondolkodtat a regény, mint olyan létmódjáról, valóság és fikció viszonyáról is.

 • Várható szállítási idő
  1-3 munkanap
  Nyelv
  magyar
  ISBN
  9789636934842
  Kiadó
  Gondolat Kiadó
  Kiadás éve
  2013
  Oldalszám
  440
  Kötésmód
  puha kötés
  Tömeg
  500 g/db
Webáruház készítés