A vásárlók értékelése alapján 2023-ban 9. alkalommal lettünk Magyarország legjobb internetes könyváruháza.

Ország Boltja 2023 Minőségi díj Szórakozás és kikapcsolódás kategória I. Helyezett

Boriváshoz való - For drinking wine - Zum Weintrinken

Szerző Somlósi Lajos
Boriváshoz való - For drinking wine - Zum Weintrinken

Boriváshoz való - For drinking wine - Zum Weintrinken

Szerző Somlósi Lajos
Kiadás éve:
2013
ISBN:
9789638638229
Kiadó:
B.K.L. Kiadó
Nyelv:
magyar; angol; német
Oldalszám:
98
Tömeg
500 g/db

Az album fotói a magyar borkultúra tárgyi emlékeit, a magyar bor szellemi hátterét, szőlőműves és borkészítõ gazdáit, a hajdani és a mai magyar borvilágot mutatja be művészi erejű képeken. Címének lényege szerint, egy pohár jóféle bor társaságában hallgassuk a CD borral, borivással kapcsolatos dalait, s mélyedjünk el a megkapóan változatos fotóanyagban.

Igazi ajándék szeretteinknek, magyar és külföldi barátainknak, üzleti partnereinknek.

"Direkt kihagytuk a könyvből a siralmas látványokat, nem akartam szociofotót csinálni. Ott fotóztam, ahol az ember még tudja, mi a dolga, s ez a táj képén, tárgyi emlékeken, emberi minőségeken keresztül nyilvánul meg." (Somlósi Lajos)

Somlósi Lajos munkái megtalálhatók spanyol, francia és magyar múzeumok gyűjteményeiben. A Párizsi Iparművészeti Főiskola fotószakán végzett művész alkotásai kiállításra kerültek Franciaország, Olaszország, Svájc, Kanada, Spanyolország, Németország és természetesen Magyarország jelentősebb kiállítótermeiben. 1985 óta folyamatosan dolgozik Nagy József világhírű - jelenleg Orleans-ban működő - "Jel" szinházának. Jónéhány könyv fotóanyagát alkotta külföldön és hazánkban egyaránt. A B.K.L. Kiadó kiadásában megjelent A magyar bor útja című könyv fotóanyagát is ő készítette.

"A reneszánsztól az 1800-as évekig tartó időszakból válogattunk mulatság témájú dalokat. A mulatság akkor még nem öncélú volt, se nem sírva vigadós, s még nem kávéház jellegű. Az ízek voltak fontosak, a jó bor élvezete, s a vele járó társaság. A dalok mindig arról szóltak, hogy együtt vagyunk, szeretetben." ( Kátai Zoltán)

Kátai Zoltán immár 25 éve állandó szereplője a magyar zenei életnek. Európa számos országában koncertezett, de lemezek sora is őrzi énekét, játékát. Róka Szabolcs a Tatros együttes tagjaként vált ismertté, jelenleg a Somos együttes kobzosa. Kátai Zoltánnal 1996 óta játszik együtt. Ketten, Jakabffy Balázzsal kiegészülve 2001-ben hozták létre a Magyar Énekmondók együttest.

A Boriváshoz való CD zeneanyaga XVI-XIX. századi, a borhoz kapcsolódó népdalokat, lakodalmas és deák énekeket, históriás verseket és egyéb lírai költeményeket tartalmaz. A két kitűnő énekhang és az egyedi hangzásvilág (reneszánsz altlant,diszkantlant. koboz, fidula, ud) várhatóan maradandó élménnyel ajándékozza meg a CD hallgatóit.

25%
7 360 Ft
5 520 Ft
Kezdete: 2024.02.25   Visszavonásig érvényes!
Elfogyott, jelenleg nem rendelhető!
Összehasonlítás
Könyvespolcra teszem.
Ajánlom
Nyomtat
Várható szállítási idő: 2-4 munkanap

Adatok

Szerző:
Somlósi Lajos
Várható szállítási idő:
2-4 munkanap

Vélemények

Legyen Ön az első, aki véleményt ír!

AZ ÖN ÁLTAL MEGTEKINTETT KÖNYVEK