Új Jelszó

Hírlevél

Könyv Kategóriák

Könyv RészletekSzabadság/harcosok - Hidegháborús írások - Válogatás a Commentary antikommunista írásaiból

-25%
Szabadság/harcosok - Hidegháborús írások - Válogatás a Commentary antikommunista írásaiból
Fő kategória >Publicisztika >Egyéb
3 790 Ft
Akció: 2 843 Ft2843
Kezdete: 2018.01.31   Visszavonásig érvényes!

"Amennyire jól működött az amerikai propagandagépezet a nácikkal szemben, úgy vallott sokáig csúfos kudarcot a hidegháború alatt. Ronald Reagan elnökségéig, azaz a '70-es évek végéig az ideológiai párharc győztesei a "jó szándékú", "békepárti" és "modernizáló" kommunisták voltak.
Az amerikai egyetemekről kitóduló értelmiségiek közül sokan "tették a dolgukat", igaz, a szovjet titkosszolgálat rendíthetetlen szorgalma és tengernyi pénze nyomán, dicsőítették a "gonosz birodalmát". Kivételt képez az 1945-ben alapított Commentary folyóirat, amely eleinte az amerikai zsidó értelmiség fóruma volt, majd az antikommunista küzdelem és a neokonzervatív eszmék legfontosabb műhelyévé nőtte ki magát. Kötetünk Joshua Muravchik, a Commentary állandó szerzőjének válogatásában több fontos szöveget tesz elérhetővé a magyar olvasóközönség számára. A könyvet Békés Márton történész, az amerikai neokonzervativizmus legjobb hazai ismerője szerkesztette.

Minden győzelem szavakkal kezdődik. A kommunizmus feletti győzelem sok fontos mondata a Commentaryben látott először napvilágot." (a Kiadó)

 • Várható szállítási idő
  1-3 munkanap
  Nyelv
  magyar
  ISBN
  9786155118258
  Kiadó
  Közép- és Kelet-Európai Történelem és Társadalomkutatásért Közalapítvány
  Kiadás éve
  2015
  Oldalszám
  332
  Kötésmód
  puha kötés
  Tömeg
  500 g/db
Webáruház készítés