Új Jelszó

Hírlevél

Könyv Kategóriák

Könyv RészletekSzabó Márton: Diszkurzív politikatudomány - Bevezetés a politika interpretatív szemléletébe és kutatásába

-25%
Szabó Márton: Diszkurzív politikatudomány - Bevezetés a politika interpretatív szemléletébe és kutatásába
4 200 Ft
Akció: 3 150 Ft3150
Kezdete: 2018.01.31   Visszavonásig érvényes!

A Diszkurzív politikatudomány egy alternatív szemléletű politikatudomány kialakítására irányuló kísérlet összefoglaló munkája. A könyv meggyőzően bizonyítja, hogy a politika reális valóságában meghatározó módon jelen van az egyének nyilvános és közös értelmezése és diskurzusa; a politika ezért sem tekinthető pusztán csak objektív rendszernek, ami szükségszerűségként szakad a nyakunkba, hanem emberek által értelmezve teremtett és alakított valóság.
A szerző ennek a szemléletnek a jegyében hét részben és harminchárom fejezetben mutatja be a politika minden fontos területét, kezdve a politikai tények összetett természetével, folytatva a politikai cselekvések és megismerési módok sajátosságával.
Külön vizsgálja politikai intézmények és szervezetek diszkurzív létét, a politika szereplőit és a közügyek realizálásának praxisát.
Végezetül kritikailag elemzi az empirikus politikatudományi kutatás meghatározó területeit, és a politológia tudományos státusának sokat vitatott kérdéseit.
A nagyszabású és igényes monográfia egyben a politika új felfogását is involválja, ami hozzásegíthet bennünket a 21. század új jelenségeinek a jobb megértéséhez.

 • Várható szállítási idő
  1-3 munkanap
  Nyelv
  magyar
  ISBN
  9789632762739
  Kiadó
  Osiris Kiadó
  Kiadás éve
  2016
  Oldalszám
  700
  Tömeg
  500 g/db
Webáruház készítés