A vásárlók értékelése alapján 2023-ban 9. alkalommal lettünk Magyarország legjobb internetes könyváruháza.

Ország Boltja 2023 Minőségi díj Szórakozás és kikapcsolódás kategória I. Helyezett

Széchenyi az éremművészetben

Szerző Bertók Krisztina - Tóth Csaba - Vígh Róbert
Széchenyi az éremművészetben

Széchenyi az éremművészetben

Szerző Bertók Krisztina - Tóth Csaba - Vígh Róbert
Kötésmód:
kemény kötés
Kiadás éve:
2023
ISBN:
9786156388391
Kiadó:
Martin Opitz Bt.
Nyelv:
magyar
Oldalszám:
167
Tömeg
722 g/db

"Széchenyi István gróf, a "legnagyobb magyar" hihetetlenül szerteágazó életműve már halála előtt sokakat megihletett, emlékezete pedig napjainkig él. Tiszteletét jelzi, hogy az 1867-es kiegyezést követően köztéri emlékművek kerültek felavatásra, intézményeket, közterületeket neveztek el róla. Alakja természetesen megihlette az éremművészeket is, akik a numizmatika eszköztárával is igyekeztek megemlékezni róla. Jelen kötet a Széchenyi István személyével és munkásságával kapcsolatos érmeket, érméket és plaketteket mutatja be.
A kötet alapvetően két részre oszlik. A bevezető rész négy tanulmányt tartalmaz, amelyek bemutatják Széchenyi István közéleti és politikai munkásságát (Csorba László), a képzőművészetben megjelenő alakját (Basics Beatrix), a Széchenyi család címerhasználatát (Vígh Róbert), illetve a pengő és forint pénzrendszerben a magyar fizetőeszközökön való megjelenését (Tóth Csaba).
A kötet második része maga a katalógus, amely válogatást nyújt a Széchenyi Istvánnal kapcsolatos érmekből és plakettekből. A 119 tételt tartalmazó katalógus legkorábbi darabja 1846-ban készült, az utolsó darab 2021-ből származik. A katalógus kronológiai sorrendben mutatja be az egyes darabokat mind fényképen, mind szöveges leírással megjelenítve azokat. A kötet végét a témára vonatkozó irodalomjegyzék zárja."

22%
4 900 Ft
3 798 Ft
Kezdete: 2024.04.30   Visszavonásig érvényes!
Összehasonlítás
Könyvespolcra teszem.
Ajánlom
Nyomtat
Várható szállítási idő: 2-4 munkanap

Adatok

Szerző:
Bertók Krisztina - Tóth Csaba - Vígh Róbert
Várható szállítási idő:
2-4 munkanap

Vélemények

Legyen Ön az első, aki véleményt ír!

AZ ÖN ÁLTAL MEGTEKINTETT KÖNYVEK