Hírlevél

Könyv Kategóriák

Könyv RészletekSzilágyi Rita: Nők iskolája - Magyar királynék és nagyasszonyok 12. kötet

-25%
Szilágyi Rita: Nők iskolája - Magyar királynék és nagyasszonyok 12. kötet
1 695 Ft
Akció: 1 271 Ft
Kezdete: 2019.01.27   Visszavonásig érvényes!

"Ne ijessze el a kedves Olvasót, ha kötetünk szereplőinek többségét nem ismeri. Beethoven állítólagos szerelmének, Brunszvik Teréznek, a róla elnevezett jó nevű gimnázium után Veres Pálnénak vagy az első magyar orvosnő Hugonnai Vilmának a neve talán még csak-csak ismerősen cseng egyeseknek, de ki hallott az iskolaszervező Karacs Terézről vagy Zirzen Jankáról, a sumer-magyar rokonság mellett kardoskodó régész Torma Zsófiáról, a Tátra tetejére millenniumi emlékművet állító hegymászó Egenhoffer Terézről vagy az Afrika ismeretlen területeire elsőként eljutó Sass Flóráról?
Talán már ebből a hosszú kérdő mondatból is kiderül: érdekes, izgalmas női életutak szerepelnek a kötetben. Ismertebb személyeké, illetve mára elfeledett nőké, akik a 19. században valamilyen területen igyekeztek "letenni az asztalra" valamit.
Ez pedig egyáltalán nem volt könnyű még ebben a korszakban sem, hiszen még akkor is parázs viták folytak arról, érdemes-e egy nőt egyáltalán taníttatni, vagy untig elég, ha "annyit tud, hogy beálljon az eresz alá, ha esik az eső"..." (a Kiadó)

 • Várható szállítási idő
  1-3 munkanap
  Nyelv
  magyar
  ISBN
  9786155129643
  Kiadó
  Duna Könyvkiadó
  Kiadás éve
  2012
  Oldalszám
  96
  Kötésmód
  kemény kötés
  Tömeg
  500 g/db