Áruházunk 2021. július 13-tól augusztus 13-ig nyári szünet miatt zárva tart, rendelést nem fogadunk. A már leadott rendelések feldolgozása és kiszállítása folyamatos.
Átvételi pontunk július 30-ig nyitva tart, a személyes átvétellel rendelt könyvek sms értesítés után a szokásos időben, hétköznap 9 és 18 óra között átvehetők.
Július 31. és augusztus 15. között átvételi pontunk is zárva lesz.
Áruházunk augusztus 13-án fogad ismét rendeléseket.
Új Könyvek Ügyfélszolgálat
ugyfelszolgalat@ujkonyvek.hu
.

A vásárlók értékelése alapján 2016-ban Magyarosrszág legjobb internetes áruháza, az Ország Boltja lettünk.

Új Könyvek

Szolgálat (9789633022849)

Szerző Járosi Márton
Szolgálat (9789633022849)

Szolgálat (9789633022849)

Szerző Járosi Márton
Kötésmód:
kemény kötés
Kiadás éve:
2020
ISBN:
9789633022849
Kiadó:
Püski Kiadó
Nyelv:
magyar
Oldalszám:
543
Tömeg
1,004 kg/db

Amikor Életem a magyar energetikáért c. könyvemet 2010-ben befejeztem, nem gondoltam arra, hogy tíz év múlva újra könyvet írok. Első könyvem amolyan számadásféle volt a rendszerváltozásban bekövetkezett közéleti eszmélésemről, "kiképzésemről", küzdelmeimről. A nemzeti kormány megalakulása azzal a reménnyel kecsegtetett, hogy most már (az energetikában is) megkezdődhet a helyreállítás és az építkezés. Kimondatlanul is bennem volt, hogy amit lehetet, azt elvégeztem. A könyv szimbolikus eseményről szóló beszámolóval zárult: az MVM székházban felavattuk Lévai András professzor úr szobrát, "nekem ez volt a rehabilitációm" - írtam, életemet - könyvem címének megfelelően - mintegy azonosítva a magyar energetikával. Csakhamar kiderült, hogy az életemben megélt rehabilitáció csak újabb küzdelmes évek bevezetője volt. A gondviselés az azóta eltelt tíz évben is szolgálatra méltatott, amit ösztönösen és boldogan vállaltam, s ehhez mindig segítséget is kaptam. Nyolcvanéves hálaadás című verses imádságom utolsó sorai eddig teljesültek: "Ügyet, mit rám bíztál, intézem, /Te adj erőt hozzá nekem./ Te tudod, hogy meddig élhetek /Használj még nyolcvan évesen." Ennyit könyvem címéről. Amikor egy éve ismét felmerült bennem a könyvírás gondolata, akkor eszembe jutott, hogy gazdag életemben az energetikán kívül még más szolgálataim is voltak, amire az első könyvben csak utalásokat tettem. Eddigi életem nemcsak az energetika, hanem a haza szolgálatában telt el, aminek másik fontos területe a szülővárosom szolgálata, és mindezek fundamentuma a hitéletem. Ebben a könyvben ezekről is beszámolok. Annál is inkább, mert ezek létteremnek egymással is összefüggő, egymást átfedő, meghatározó részei. Ez a könyvem sem életrajz, de a könyv első és harmadik fejezete szükségszerűen tartalmaz újabb életrajzi elemeket. A könyv első része szülővárosomról szól. Közösségi és szakmai elkötelezettségem középiskolás koromhoz, a technikumi évekhez köthető. A szülői házból hozott alapokra, különleges történelmi körülmények között, több nagyszerű pedagógus életre szóló felépítményt rakott. Megtanultam, hogy a közösség iránti felelősség és az ezen alapuló áldozatos munka teheti otthonunkká létterünket, teheti hasznossá, és ez által boldoggá életünket. Megtanultam, hogy a szorítóan nehéz külső körülmények nem adnak felmentést a jót tenni, "ahogy lehet" parancsának teljesítése alól. Könyvemnek ebben a fejezetében a kanizsai technikumi csodálatos éveket és élményimet foglaltam össze, felhasználva kor- és iskolatársaim visszaemlékezéseit is.

29%
4 000 Ft
2 840 Ft
Kezdete: 2021.06.11   Visszavonásig érvényes!
Összehasonlítás
Könyvespolcra teszem.
Ajánlom
Nyomtat
Várható szállítási idő: 2-3 munkanap

Adatok

Szerző:
Járosi Márton
Várható szállítási idő:
2-3 munkanap

Vélemények

Legyen Ön az első, aki véleményt ír!

AZ ÖN ÁLTAL MEGTEKINTETT KÖNYVEK