Hírlevél

Könyv Kategóriák

Könyv RészletekThomas L. Friedman: Köszönet a késésért - Optimisták kalauza a boldoguláshoz a gyorsulás korában

-25%
Thomas L. Friedman: Köszönet a késésért - Optimisták kalauza a boldoguláshoz a gyorsulás korában
4 900 Ft
Akció: 3 675 Ft
Kezdete: 2019.01.27   Visszavonásig érvényes!

Mindnyájan érezzük: nagy dolgok történnek napjainkban. Érezzük ezt a munkahelyünkön. Érezzük, amikor a gyerekeinkkel beszélünk. Nem lehet nem észrevenni, amikor újságot olvasunk vagy híradót nézünk.Életünk annyi területen alakul át egyszerre, hogy beleszédülünk. 
Thomas L. Friedman, a The New York Timespublicistája és az És mégis lapos a Földcímű bestseller szerzője szerintúgy tudunk boldogulni a 21. században, ha megértjük korunk legfontosabb erőtényezőinek egyidejű gyorsulási folyamatát. A Moore-törvény (technológia), a piac (globalizáció) és a természeti környezet romlása (éghajlatváltozás és a biológiai sokféleség csökkenése) öt kulcsfontosságú területet alakít át: a munkahelyeket, a politikát, a geopolitikát, az erkölcsi normákat és a közösségeket.Friedman feltárja a világunkat formáló folyamatokat, és elmagyarázza, miként hozhatjuk ki a legjobbat ezekből a változásokból, és azt is, hogyan tompíthatjuk a legrosszabb hatásokat.
A Köszönet a késésértjelenkori történelemkönyv, útmutató a gyorsulás korához. Friedman a védjegyévé vált életerővel, szellemességgel és optimizmussal megmutatja, hogyan lehetünk úrrá a korunkra jellemző sokféle egyidejű nyomáson - ehhez az kell, hogy lelassuljunk egy kicsit, és ne féljünk a késéstől sem, mert a felszabaduló időt a munka, a politika és a közösségek újragondolására fordíthatjuk.


"Az életben nincs mitől félni, csak mindent meg kell érteni. Most jött el az ideje annak, hogy többet értsünk, és így kevésbé féljünk."


Thomas L. Friedman háromszoros Pulitzer-díjas újságíró, a The New York Timespublicistájaként a külügyekről, a globális kereskedelemről, a Közel-Keletről, a globalizációról és a környezeti kérdésekről ír. Számos bestseller, köztük az És mégis lapos a Föld- A XXI. század rövid története és a The Lexus and theOliveTree: UnderstandingGlobalization (A Lexus és az olajfa - A globalizáció megértése)szerzője. Számos dokumentumfilm-sorozat készítésében vett részt, köztük a National GeographicChannelnek forgatott Pusztuló jelen, vészes jövő(Years of LivingDangerously)munkálataiban is.

 • Várható szállítási idő
  1-3 munkanap
  Nyelv
  magyar
  ISBN
  9789633047163
  Kiadó
  HVG Könyvek
  Kiadás éve
  2018
  Oldalszám
  640
  Kötésmód
  kemény kötés
  Tömeg
  1,13 kg/db