Hírlevél

Könyv Kategóriák

Könyv RészletekTim Crothers: Katwe királynője

-25%
Tim Crothers: Katwe királynője
3 290 Ft
Akció: 2 455 Ft
Kezdete: 2019.08.19   Visszavonásig érvényes!

Megdöbbentő és igaz történet Phiona Mutesiről, az ugandai nyomornegyedből származó sakktehetségről.

2005-ben történt, hogy miközben a kilencéves Phiona Mutesi élelmet keresett, a bátyja nyomába eredt, és egy poros verandán kötött ki. Itt találkozott Robert Katendével.

A misszionárius Katendének, az egykori háborús menekültnek egy valószerűtlen álom lebegett a szeme előtt: a sakkon keresztül akarta megadni a katwei nyomornegyedben élő gyerekek számára a jobb élet lehetőségét. Ez a játék arrafelé annyira ismeretlen, hogy még szavuk sincs rá. Robert letette a földre a sakktábláját, és elkezdett tanítani. A gyerekek eleinte csak az ingyenétel miatt jártak hozzá, de idővel sokan megszerették a játékot, melyben - a saját életükhöz hasonlóan - nagy akadályokat legyőzve kell küzdeni a túlélésért. A gyerekek közül egy lány kivételes tehetségnek bizonyult: Phiona.

Phiona tizenegy éves korára már országos junior bajnokságot nyert, tizenöt évesen pedig országos bajnok lett. Mára női mesterjelölt vált belőle - országa történelmében ő az első nő, akinek sikerült ezt elérnie -, és a nagymesteri címről álmodozik, mely a sakk legmagasabb szintje. Ám ahhoz, hogy elérje ezt a célt, a világ egyik legingatagabb országában kell megküzdenie a mindennapi élettel.

 • Várható szállítási idő
  1-3 munkanap
  Nyelv
  magyar
  ISBN
  9789634193920
  Kiadó
  Agave Könyvek
  Kiadás éve
  2018
  Oldalszám
  296
  Kötésmód
  puha kötés
  Tömeg
  272 g/db