A tavaszi és a húsvéti jelképek remek lehetőséget adnak arra, hogy mézeskalácsot készítsünk. A szimbólumok figuráit süssük meg ajándékként a gyerekeknek, a locsolkodóknak, díszítsük velük az ünnepi terítékeket, és a tavaszi hangulathoz dekoráljunk mézeskaláccsal.
A könyvben bemutatott mézeskalácsok hagyományos technikát, díszítési módot hordoznak, ugyanakkor ezekre alapozva és ezeket továbbvezetve mutatnak be új, modern mintákat, és a mézeskalácsban rejlő további lehetőségeket.
A tartalomból:
Eszközök
A tészta elkészítéséhez
A díszítéshez
Alapvető technikák
Recept
Nyújtás és szaggatás
Sütés
Barna tészta
Fehér cukormáz
Színes cukormáz
Díszítés cukormázzal
Festés
Ragasztás olvasztott cukorral
Mézesek
Tojástartók
Virágcsokor
Hortenzia asztaldísz
Szívek
Kalotaszegi tulipán
"Három nyulak"
Óriás piros tojás
Függő madárkák
Maggal díszített virágfejek
Húsvéti nyuszik
Hímes tojások
Csibék
Barikák
Barkadíszek
Fonott mintás tálka
Házikó
Tojástartó koszorú asztaldísz
Nyuszis kerítés