Áruházunk 2021. július 13-tól augusztus 13-ig nyári szünet miatt zárva tart, rendelést nem fogadunk. A már leadott rendelések feldolgozása és kiszállítása folyamatos.
Átvételi pontunk július 30-ig nyitva tart, a személyes átvétellel rendelt könyvek sms értesítés után a szokásos időben, hétköznap 9 és 18 óra között átvehetők.
Július 31. és augusztus 15. között átvételi pontunk is zárva lesz.
Áruházunk augusztus 13-án fogad ismét rendeléseket.
Új Könyvek Ügyfélszolgálat
ugyfelszolgalat@ujkonyvek.hu
.

A vásárlók értékelése alapján 2016-ban Magyarosrszág legjobb internetes áruháza, az Ország Boltja lettünk.

Új Könyvek

Erről az Euphorboszról beszélik (A)

Alcím Összegyűjtött versek 1963-2012
Szerző Tőzsér Árpád
Erről az Euphorboszról beszélik (A)

Erről az Euphorboszról beszélik (A)

Alcím Összegyűjtött versek 1963-2012
Szerző Tőzsér Árpád
Kötésmód:
kemény kötés
Kiadás éve:
2015
ISBN:
9788081018961
Kiadó:
Kalligram Könyv- és Lapkiadó
Nyelv:
magyar
Oldalszám:
448
Tömeg
830 g/db

A 80 éves Tőzsér Árpád gazdag költői életművének újrarendezése ez a kötet. Nemcsak a hozzávetőlegesen 60 évnyi költői pálya versanyagát tartalmazza, hanem a versekről szóló legjobb kritikákat is, jelezve, hogy a költő csak a különböző olvasatok sorával együtt gondolja működő szövegkonstrukciónak verseit. - Reményi József Tamás (a költő műveinek talán legjobb ismerője) szerint "Tőzsér életútját sokáig a menekülés és a látszólagos beérkezés ellentmondása jellemezte: szökés gyerekkorban a szlovákiai kitelepítés elől, betegségbe-rejtőzés a felnőttkor terhei elől, vállalt száműzetés az irodalmi közéletből a hetvenes években - miközben már többkötetes költő, a pozsonyi Irodalmi Szemle szerkesztője, a várva várt "új hang" a szlovákiai magyar irodalom önigazolásához."
Reményi itt leírja azt a kulcsszót, amely Tőzsér Árpád változatos és egyre változó költészetének rejtelmeit nyitja, s ez a szó a "menekülés". Menekülés a magán- és társadalmi élet megpróbáltatásai elől, de menekülés az ismerttől az ismeretlen felé: az ismert, belakott kifejezésformák szinte lökik a költőt a számára ismeretlen információk felé, mintha valamire egyre készülne, s még mindig az anyagot gyűjtené a "valamihez", sietősen. S a jelen kötet elrendezése egy új irányát is jelzi e "menekülésnek": az összkoncepció, az "antikizáló" törzsanyag a "helyitől", az "időbelitől" a "zártságtól" való távolodást is megjeleníti, s a költészet és az univerzum kapcsolatát célozza. Vagy ahogy Reményi fogalmaz: "Tőzsér (...) felismerve és elutasítva a kisebbségi lét egyrészt kényszerű, másrészt hamis tudatú gettójellegét, példátlan önfegyelemmel rágja kifelé magát egy közegből (...), kidobálva a korábban kötelező irodalmi kelléktárból mind a kacatokat. Kidobálhatja, mert esszéiben, költészetében olyan filozófiai, nyelvfilozófiai szempontokat alkalmaz, amelyekkel rá lehet mutatni a hely szellemére, egy-egy toposz világszerű magyarságára. Hangvételével, önélveboncoló kíméletlenségével és egyúttal fölényes játéktudásával a verset író Tőzsér az ezrdeforduló magyar költészetének különleges, kimagasló alakja."

30%
3 990 Ft
2 793 Ft
Kezdete: 2021.06.11   Visszavonásig érvényes!
Összehasonlítás
Könyvespolcra teszem.
Ajánlom
Nyomtat
Várható szállítási idő: 2-3 munkanap

Adatok

Szerző:
Tőzsér Árpád
Alcím:
Összegyűjtött versek 1963-2012
Várható szállítási idő:
2-3 munkanap

A szerző további könyvei

Vélemények

Legyen Ön az első, aki véleményt ír!

AZ ÖN ÁLTAL MEGTEKINTETT KÖNYVEK