Új Jelszó

Hírlevél

Könyv Kategóriák

Könyv RészletekVáradi Júlia: Saul útja - A gondolattól a világhírig

-25%
Váradi Júlia: Saul útja - A gondolattól a világhírig
Fő kategória >Művészetek >Színház- és filmművészet
2 990 Ft
Akció: 2 243 Ft2243
Kezdete: 2018.01.31   Visszavonásig érvényes!

Egyedülálló világsiker az Oscar-díjjal megkoronázva!

Nemes Jeles László, rendező és alkotótársai sok éven át készültek ennek a különös, egészen egyedi koncepcióval megvalósított filmnek az elkészítésére. Megrázó és a nézőt ,,aktív útitársként" kezelő _Saul fia_ című film olyan mély, talán tudat alatti érzelmeket és gondolatokat hoz a felszínre, amelyek hatása alól senki sem tudja magát kivonni.

De mi minden kellett ahhoz, hogy a film készítői a holokausztról, elsősorban Auschwitzról egészen új hangon megszólaló, új filmnyelvet teremtő alkotást hozzanak létre? Erről beszélgetett Váradi Júlia a _Saul fia_ készítőivel, Nemes Jeles László rendezővel, Röhrig Gézával, a főszereplővel, Erdély Mátyás operatőrrel, Zányi Tamás hangmesterrel, Rajk László díszlet- és látványtervezővel, Vági Zoltán történész szakértővel, Sipos Gábor producerrel és Havas Ágnessel, a financiális hátteret biztosító Magyar Nemzeti Filmalap vezérigazgatójával.

Az interjúkötet a gondolat megszületésétől a világsikerig viszi végig a történetet, valamint a film néhány meghatározó jelenetéről, a forgatás emlékezetes pillanatairól készült fényképeket és eredeti dokumentumfotókat is tartalmaz.

 • Várható szállítási idő
  1-3 munkanap
  Nyelv
  magyar
  ISBN
  9789630985154
  Kiadó
  Kossuth Kiadó
  Kiadás éve
  2016
  Oldalszám
  184
  Kötésmód
  kemény kötés
  Tömeg
  500 g/db
Webáruház készítés