A vásárlók értékelése alapján 2023-ban 9. alkalommal lettünk Magyarország legjobb internetes könyváruháza.

Ország Boltja 2023 Minőségi díj Szórakozás és kikapcsolódás kategória I. Helyezett

Világvallások és a gazdaság

Szerző Botos Katalin
Világvallások és a gazdaság

Világvallások és a gazdaság

Szerző Botos Katalin
Kötésmód:
puha kötés
Kiadás éve:
2023
ISBN:
9789635141715
Kiadó:
Kairosz Kiadó
Nyelv:
magyar
Oldalszám:
136
Tömeg
136 g/db

Több mint két évtizede folyamatosan foglalkoztatott a vallás és a gazdaság, a vallás és a politikai berendezkedés kapcsolata.

A mai piac jellemzője a globalizáció. Izgalmas kérdés, hogy a különböző vallásideológiáktól áthatott területek, földrészek között hogyan alakul az együttműködés. Az is korunk jelensége, hogy a szekularizáció szinte mindenütt, főként a fejlett világban, erőteljesen előre tör. Ugyanakkor, egyes gyorsan fejlődő országokban - lásd Kína - vallási megélénkülést tapasztalunk, nem is az idősek, hanem a dinamikus fiatalok körében. Mindenesetre látható, hogy a törésvonal nem a különböző világvallások, hanem a hit nélkül felnövő és a transzcendenciában hívő, a vallásukat valamilyen formában gyakoroló emberek között húzódik.

A modern világ - és gazdasága - a ráción alapul. Döntő ezért, hogy megvizsgáljuk: a hit és az értelem milyen viszonyban van egymással. A katolikus egyház tanítása leszögezi: a kettő nem ellentétes egymással. Hallatlanul fontos, hogy a vallási nézetek ne a társadalmi igazságtalanságok elfogadását sugallják, hanem minden lehető megtételére ösztönözzenek, ami ezt mérsékelheti. Nem erőszakkal, hanem politikai úton. Ez felerősíti azt a nézetet, hogy vallásos embereknek is kötelességük a közéletben részt venni, hiszen a politikai berendezkedés milyensége nagyban múlik a polgárok aktivitásán. 

28%
2 800 Ft
2 016 Ft
Kezdete: 2024.07.19   Visszavonásig érvényes!
Összehasonlítás
Könyvespolcra teszem.
Ajánlom
Nyomtat
Várható szállítási idő: 2-4 munkanap

Adatok

Szerző:
Botos Katalin
Várható szállítási idő:
2-4 munkanap

A szerző további könyvei

Vélemények

Legyen Ön az első, aki véleményt ír!

AZ ÖN ÁLTAL MEGTEKINTETT KÖNYVEK