Új Jelszó

Hírlevél

Könyv Kategóriák

Könyv RészletekZinner Tibor: A nagy politikai affér - - A Rajk-Brankov ügy I.

-22%
Zinner Tibor: A nagy politikai affér - - A Rajk-Brankov ügy I.
6 900 Ft
Akció: 5 380 Ft5380
Kezdete: 2018.01.31   Visszavonásig érvényes!

A tekintélyes történész szerző évtizedek óra foglalkozik a politikai perekkel, könyvet írt a kádári megtorlás rendszeréről és a törvénysértő perekről.
A kétkötetes könyv első része a per hiteles feltárásában a lehető legtöbb, korabeli, fennmaradt jegyzőkönyvet felidézi. A szerkesztett szövegben elkülönülnek a be nem zúzott, fennmaradt dokumentumok a szerző írásának további részleteiről. A Rajk-Brankov per, a büntetőügy szétválasztását követően tárgyalt Pálffy és négy társa elleni büntetőeljárással, valamint az ún. mellékperekkel együtt a szerző egybeveti a korábbi és későbbi hazai, valamint határon túli törvénysértő büntetőeljárásokkal.
Az első kötet az előzményeknél utal a sztálini birodalmi politika konstruált perekhez vezetője jellegzetességeire, miként alakult a nemzetközi helyzet a Kominform bukaresti értekezletéig, feltár-va a szovjetjugoszláv konfliktust. Szól arról, hogy miképp állította a Sztálin által eldöntött stratégiai váltás a politikai rendőrség és Rajk viszonyát fókuszba, tájékoztat arról, miképpen zajlott Rajk letartóztatása. A könyvet a felhasznált irodalom és névmutató, valamint a fontosabb személyiségek életútjának ismertetése kíséri.

 • Várható szállítási idő
  1-3 munkanap
  Nyelv
  magyar
  ISBN
  9789632482217
  Kiadó
  Saxum Kiadó
  Kiadás éve
  2013
  Oldalszám
  560
  Kötésmód
  kemény kötés
  Tömeg
  500 g/db
Webáruház készítés