Miért kerül sokba, ha olcsón eszünk? Miért nem szabad elfogadni a középszerűséget ételben-italban? Miért hasznosabb befektetés gasztronómiai élményekre költeni a pénzünkte ahelyett, hogy tárgyakat vásárolnánk? Ilyen és hasonló kérdésekre keres és ad - nemegyszer meghökkentő - válaszokat a hazai kulináris színpad elismert szerepelője, az étterem-tulajdonos Zsidai Roy.
"Ha ugyanezt a feladatot egy szokásos gondolkodásmódú csoportnak is odaadtam - vagyis hagytam, hogy arról szóljon a beszélgetés, mi is igazából a baj -, akkor egészen más eredmény született. Tizenöt perc alatt odáig jutott el, hogy nagyon szépen körbejárta, hogy miért nem lehet megoldani az adott feladatot, és már a következővel foglalkozik, a másik pedig ugyanott áll a startvonalon. Természetesen nagyon alaposan, akkurátusan meggyömöszölte, meghempergette a problémát, csak éppen egy centivel sem került közelebb a megoldásához." - Zsidai Roy